ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αγιοκατάταξη της Ηγουμένης Σοφίας στο Κίεβο.

Στο μοναστήρι της Αγίας Σκέπης στο Κίεβο έγινε-χοροστατούντος του μητροπολίτου Κιέβου Βλαδιμήρου-η αγιοκατάταξη της ηγουμένης Σοφίας Γκρίνιεβα.Εκοιμήθη το 1941 και η μνήμη της θα τιμάται στις 24 Μαρτίου και στις 28 Απριλίου ημερομηνία ευρέσεως των αγίων λειψάνων της.
Η μοναχή Σοφία γεννήθηκε στη Μόσχα το 1873.Όταν ήταν παιδί ένας στάρετς της είχε προφητέψει ότι κάποτε θα γίνει ηγουμένη.Σπούδασε στο ωδείο μετά όμως αρρώστησε βαριά.Ενώ ήταν ετοιμοθάντη την κοινώνησαν και κοιμήθηκε.Όταν ξύπνησε την επόμενη μέρα αισθάνθηκε καλύτερα και τελικά έγινε καλά.Μετά από αυτό το θαύμα-στα 22 της χρόνια-αποφάσισε να μπει σε μοναστήρι.Πήγε στο μοναστήρι της Παναγίας στην Καλουγκα όπου έγινε ηγουμένη.
Όταν ήρθαν στην εξουσία οι μπολσεβίκοι,την συνέλαβαν τρεις φορές.Ομολόγησε την πίστη της στον Χριστό και χαρακτηρίσε τους άθεους κομμουνιστές ως αντίχριστους.
Κατά την φυλάκισή της η υγεία της υπέστη σοβαρές βλάβες.Μετά την αποφυλάκιση της το 1932 την εξόρισαν.Φτωχή,πεινασμένη και άρρωστη παρέδωσε την ψυχή της στον Χριστό το 1941


Και άλλες φωτογραφίες - ΕΔΩ /www.proskynitis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: