ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Βουλευτής ζητάει να μπει εικονοστάσι στη Βουλή

Μια ασυνήθιστη πρωτοβουλία για τα δεδομένα της Βουλής των Ελλήνων ανέλαβε ο βουλευτής Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος. Με επιστολές του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζήτησε την ανάρτηση της εικόνας του Θεού στην αίθουσα της Ολομέλειας και την κατασκευή εικονοστασίου στον χώρο της Βουλής, χωρίς να έχει λάβει ακόμη καμία απάντηση. 

«Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο (η πρώτη επιστολή), συνεχίστηκε στα τέλη Μαΐου (δεύτερη επιστολή) και η τελευταία ήταν στις αρχές του Σεπτέμβρη (τρίτη επιστολή)» λέει αποκλειστικά στη «δημοκρατία» ο κ. Γιοβανόπουλος.

«Πέρυσι ένιωσα την ανάγκη να ανάψω ένα κεράκι, τότε ξεκίνησε η ιδέα (για τις επιστολές), μίλησα με τον πρόεδρο του κόμματος, τον κ. Καμμένο, και έτσι έστειλα την επιστολή» μας λέει. Φαίνεται ότι το αίτημα του κ. Γιοβανόπουλου είχε μεγάλη απήχηση και σε πολλούς βουλευτές άλλων κομμάτων.

«Ηρθαν βουλευτές και από τη Δεξιά και από την Αριστερά και μου είπαν, είμαστε μαζί σου, καλά έκανες, με υποστήριξαν και ακόμη με υποστηρίζουν» σημειώνει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οσο για την έκβαση των επιστολών του; 

«Δεν έχω ιδέα πώς θα το χειριστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Ωστόσο, νιώθω ότι ίσως αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα πρώτο βήμα που μπορεί να ενώσει όλους εμάς οι οποίοι έχουμε κοινή αντίληψη για την έννοια πατρίδα». Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αναφορικά με δηλώσεις βουλευτών για το μάθημα των Θρησκευτικών και των Αρχαίων Ελληνικών δεν τον αφήνουν αδιάφορο. 

«Ως πολίτης διάβαζα και αγανακτούσα με τις δηλώσεις του Κίσινγκερ για το ότι πρέπει ο Ελληνας να πληγεί στις πολιτισμικές του ρίζες, δηλαδή τη γλώσσα και τη θρησκεία, και στα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα. Μπαίνοντας στη Βουλή, ανατριχιάζω αν θα πρέπει να αλλάξω το όνομα του Κίσινγκερ και να βλέπω ονόματα Ελλήνων βουλευτών κάτω από δηλώσεις με ολόιδιο περιεχόμενο (με αυτές του Κίσινγκερ)» υπογραμμίζει, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία «στον σημαντικό προορισμό και στην ιστορική αποστολή της ελληνικής γλώσσας».

Οι επιθέσεις αυτές, όπως τόνισε, «είναι παντελώς άτοπες. Οταν βλέπω σε αυτή τη συγκυρία για τη χώρα επιθέσεις στο φρόνημα του ελληνικού λαού, πιστεύω ότι πρέπει να ψαχτεί σε βάθος όποιος πριονίζει τα θεμέλια στα οποία βασίζεται ο οικουμενικός ελληνισμός». 

* Το κείμενο του Βασίλη Σπυρόπουλου, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία /πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: