ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

'Ενας (ακόμη) Φίλος μας έγινε Άγιος!

Α ναι, έχω χαρά μεγάλη!

 Όπως όταν η αξία ενός αγαπημένου αναγνωρίζεται και επισήμως και δημοσίως και του αποδίδονται τα δέοντα. Φυσικά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς ο Κύριος έχει ήδη εμφανώς "εκτιμήσει" τον Γέροντα Πορφύριο αλλά και πολλοί άνθρωποι τον θεωρούν, από τότε που ήταν εδώ στη γη,  Άγιο. 

Ωστόσο η είδηση ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχώρησε στην Αγιοκατάταξή του, έκανε την καρδιά μας να χτυπήσει πιο δυνατά.

Μια είδηση-αντίβαρο, θα λέγαμε, σε όλες τις τρέχουσες και (λεγόμενες) ειδήσεις, στις ειδήσεις-φτύσιμο για την λεβεντιά της ανθρώπινης ψυχής και την αξιοπρέπεια. Λόγου χάρη, στην Βουλή αποφασίζουν την συμβίωση άντρα με άντρα και γυναίκας με γυναίκα (συν όλα τα άλλα που μας καθιστούν πολίτες-θανατοποινίτες) και η Εκκλησία γεμίζει Αγίους της διπλανής πόρτας!
 Η ζωή (ευτυχώς) αντιστέκεται, μέσα από τις αντιθέσεις....
Αυτοί λοιπόν στις απόπειρες ανατροπής των αξιών και μεις προσκυνώντας νέες μορφές αγιωσύνης και κατά Θεόν ευπρέπειας. Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού και οι πύλες του Άδη που ξεκλειδώνουν οι εγκόσμιες εξουσίες δεν πρόκειται να κατισχύσουν της Εκκλησίας Του (μας) -σε λίγο πιο απλά ελληνικά: Η Εκκλησία νικάει ΠΑΝΤΑ (ακόμη και κυρίως, όταν κοσμείται από το κόκκινο των Αιμάτων...). 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη τελετή αγιοκατάταξης του Γέροντος θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στο Ι.Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

2 σχόλια:

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Δόξα τω Θεώ!
Βοήθειά μας ο άγιος. Μακάρι να έχουμε το θείο φωτισμό, όλος ο κόσμος, διά των πρεσβειών του!

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΙΤΗΣ ΠΡΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ!!