ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Οι Παπάδες κατέστρεψαν την χώρα;

...Άθλιοι και βρώμικοι άνθρωποι, αχάριστοι απέναντι σε οποιαδήποτε ευεργεσία, υπόλογοι στην ιστορία, μικρόνοες και εμπαθείς, γεμάτοι από μισαλλοδοξία, επιτέλους ξιφούλκησαν φανερά κινούντες την πτέρναν κατά της Ευεργέτιδος Εκκλησίας και του Ιερού αυτής Κλήρου...

Με θλίψη, διάβασα πικρόχολα σχόλια, με αφορμή έωλο και ανυπόγραφο κείμενο που τις τελευταίες ώρες(σ.σ.εβδομάδες) ελευθέρως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δια του οποίου κάποιοι θέλουν να συγκεντρώσουν υπογραφές ώστε η Εκκλησία να φροντίσει για την αποπληρωμή του δημοσιονομικού χρέους αυτής της χώρας και κοινής μας Πατρίδος. 

Διάβαζα τα σχόλια που ακολουθούσαν και πικράθηκα! Στάθηκα σε ένα: ΄΄ οι Παπάδες, κατέστρεψαν την χώρα!'' Θα πει κάποιος, υπερβολές! Όμως αυτές οι υπερβολές, αντικατοπτρίζουν τα αισθήματα της καρδίας κάποιων κατά του Ιερού Κλήρου και της Εκκλησίας, διότι εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα... 

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό και να απαντήσω! Και την απάντηση μου, την θέτω στην δική σας κρίση μαζί με τους προβληματισμούς μου. Έγραψα λοιπόν:'' Ήθελα να ήξερα που έκρυβαν κάποιοι το μίσος τους για τους παπάδες και το βγάζουν τώρα!
Γιατί θα πρέπει κάποτε να πούμε την αλήθεια στο λαό. Μάλιστα! Οι παπάδες φέραμε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού! Οι παπάδες οδηγήσαμε αυτόν τον λαό στην εξαθλίωση. Υπογράψαμε μνημόνια ώστε να αναγκαστεί ο κοσμάκης να έρθει στα συσσίτια της Εκκλησίας στα κοινωνικά παντοπωλεία και στα φαρμακεία. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι διότι σήμερα η Ελλάς η χώρα των ηρώων και των αυτοεξώριστων έγινε περίγελος στα πέρατα της γης! Μία μπορεί να είναι η ποινή: θάνατος! Ε, λοιπόν κύριοι, οι παπάδες είμαστε συνηθισμένοι ακόμα και γιαυτό! Και τούτο μπορούν να σας το ομολογήσουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας! ''.

Αυτό είμαστε για κάποιους; Οι καταστροφείς αυτής της χώρας; Οι κληρικοί οδηγήσαμε τον λαό σε διχασμό; Οι κληρικοί προκαλέσαμε Εθνικές καταστροφές κατά τις οποίες οι Έλληνες οδηγήθηκαν ως πρόβατα στην σφαγή; Αντίθετα! Οι παπάδες σταθήκαμε κοντά σε αυτόν τον λαό, όταν όλοι πλέον τον είχαν εγκαταλείψει! Και εάν χρειασθεί, και πάλιν! Θα πεινάσουμε με τον λαό μας, θα πορευτούμε τον ίδιο δρόμο με τον λαό μας και ίσως εάν οι περιστάσεις το επιβάλλουν ακόμα και την ζωή μας να δώσουμε για αυτόν τον λαό! 

Να τα δώσει όλα οι Εκκλησία! Σε ποιους; Σε όσους αποδεκάτισαν, δέσμευσαν ή και υποχρεωτικά απαλλοτρίωσαν την περιουσία Της; Σε ποιους; Στους Εθνικούς μειοδότες που κατά καιρούς κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο με μοναδικό κριτήριο τους την αύξηση της προσωπικής τους περιουσίας; Να τα δώσει όλα η Εκκλησία για μια ακόμη φορά για την σωτηρία της Πατρίδος! Λες και μέχρι σήμερα, η Εκκλησία δεν φορολογείται για τα εναπομείναντα ακίνητα της! Λες και εμείς οι κληρικοί, δεν φορολογούμεθα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, ώστε να μεισθοδοτούνται όλοι οι υπόλοιποι!  

Τόσο κακό κάναμε οι Κληρικοί σε αυτό τον τόπο της αποστασίας και του διχασμού! Της αποστασίας από όλες τις συνεκτικές αξίες, τα ήθη και τα έθιμα που για αιώνες διατήρησαν την ιστορική συνοχή του Έθνους, τον διχασμό της πολιτικής ταυτότητας και ιδεολογίας που έφερε στην εξουσία σαλτιμπάγκους δημαγωγούς που έπεισαν τον λαό πως είναι οι σωτήρες του και στην δύσκολη ώρα αφού πρώτα τον έστυψαν σαν λεμονόκουπα τον πέταξαν στην άκρη! 

Ε, όχι λοιπόν! Αυτή η αχαριστία, θα έλθει η ώρα που θα αντιμετωπίσει την ένδικον μισθαποδοσία! Μπορεί ως πρόσωπα να σφάλαμε σοβαρά. Μπορεί να λειτουργήσαμε με λανθασμένες πρακτικές! Αλλά προδότες αυτού του λαού, δεν υπήρξαμε ποτέ! Εύχομαι, ειλικρινά το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να μην έλθει ποτέ η ώρα, που οι δοκιμασίες του λαού, θα αναδείξουν ξανά στο ιστορικό προσκήνιο την Εθναρχούσα Εκκλησία. Γιατί όταν συμβεί αυτό, θα σημαίνει πως ο λαός αυτός, θα βρίσκεται κάτω από συνθήκες, που οι Ιστορία κατέγραψε ως Εθνικές καταστροφές...
                                                                                                                           
                                                           π. Θωμάς Ανδρέου                                                            

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε μου πατερα, προδοτες μπορει να μην υπηρξατε ποτε του τοπου αλλα υπηρξατε προδοτες του Χριστου και των ψυχων μας.
Δεν μας οδηγησατε στην γλυκια αγκαλια του Κυριου μας με την Αγια Ζωη σας και το καλο παραδειγμα σας.
Απεναντιας φερατε τις ψυχες μας στο χειλος του γκρεμου, φτυνωντας οτι παιρνουμε απο τα χερια σας.
Δεν λεω , ανθρωποι ειστε και εσεις, αλλα το Θεμα ειναι.
Τί σοϊ ανθρωποι.
Που ειναι οι Αγιοι Πατερες με τα κυριγματα και τα μεγαλα λογια να μας βοηθησουν να σηκωθούμε απο την λασπη.
Μονο μια Αγια Γραφη εχει μεινει αναλοιωτη στον χρονο.ΕΥΤΥΧΩΣ

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

π.Αρσένιος Μπόκα-ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ;ΓΕΝΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!



http://proskynitis.blogspot.gr/2010/03/blog-post_5944.html

ΕΛΛΗ είπε...

Ορθοδοξία και Ελληνισμός είναι ένα.Ποια είναι η στάση του κλήρου σε ο,τι συμβαίνει στον ελληνισμό;Ποια η μαχητικότητα της στην ανεργία στη φτώχεια;Μη μου πείτε ότι ταϊζει κόσμο!Τι είναι προτιμότερο.Να έχουμε τεράστιες ουρές σε συσσίτια ή να δώσουν μάχη για να μην υπάρχουν συσσίτια;Έπειτα.Ο εναγκαλισμός με την εξουσία,προκαλεί το κοινό αίσθημα.Με τη συμπεριφορά του ο κλήρος διαχωρίζει τους ανθρώπους σε επίσημους και ανεπίσημους και πολλά άλλα που προκαλούν απογοήτευση και έλλειψη ελπίδας.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Ο π.Θωμάς κλείνει το άρθρο του ως εξής:«Μπορεί ως πρόσωπα να σφάλαμε σοβαρά. Μπορεί να λειτουργήσαμε με λανθασμένες πρακτικές! Αλλά προδότες αυτού του λαού, δεν υπήρξαμε ποτέ! Εύχομαι, ειλικρινά το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να μην έλθει ποτέ η ώρα, που οι δοκιμασίες του λαού, θα αναδείξουν ξανά στο ιστορικό προσκήνιο την Εθναρχούσα Εκκλησία. Γιατί όταν συμβεί αυτό, θα σημαίνει πως ο λαός αυτός, θα βρίσκεται κάτω από συνθήκες, που οι Ιστορία κατέγραψε ως Εθνικές καταστροφές...»

Ανώνυμος είπε...

Θα θυμίσω ότι όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άρθρωνε πολιτικό λόγο για τα κακώς κείμενα του έλεγαν να κοιτάξει τα της εκκλησίας και να μην ασχολείται με πολιτικά...αγαπητοί αμφισβητούντες τη στάση της εκκλησίας ψάξτε μέσα στον εαυτό σας γιατί δεν βρίσκεστε εντός...η κλήση του Κυρίου μας στην Αλήθεια έγινε Εν μέσω ενός διεφθαρμένου ιερατείου..ακόμη κι αν συμβαίνει σήμερα..αυτό υπάρχουν ακόμη ιερείς που εμπνέουν σύγχρονοι άγιοι που καταθέτουν μαρτυρία Αγίου Πνεύματος ...μην ανοίγετε μονο τηλεόραση και φύλλαδες κίτρινες ανοίξτε τα φύλλα της καρδιάς σας να μπει άνεμος αλήθειας ...στην ίδια κοινωνία με εσάς ζω και γω και η μαρτυρία μου ζώσα για Τον Χριστό και για τους Δόξα Τω Θεώ υπάρχοντες άξιους ιερείς Του...προς απάντησιν καλοπροαίρετη στην οποία καλή σας προαίρεση έγκειται το να βρείτε Φως....η κατηγορία εύκολη πάντα και πρόχειρη η αναζήτηση όμως η ειλικρινής έχει πόνο....

Ανώνυμος είπε...

Επειδη λοιπόν κάποιοι ιερείς είναι ανθρωποι και κάποιοι λαικοι βρισκουν δικαιολογίες για να κάνουν άσωτη ζωη, βαζοντας μπροστά, τους ανάξιους ιερείς που πρόδωσαν την αποστολή τους, προτείνω όλοι μας να στραφούμε στο Ευαγγελιο και μονο, ώστε να ανοιξουν τα ματια μας και να μην περιμένουμε από κανέναν κάτι, ώστε να μην αισθανόμαστε και προδωμενοι, μονο ο Ιησούς Χριστός δεν μας προδίδει ποτέ, ας κοιτάξουμε ο καθένας τις ευθυνες του και δικαιλογίες του υφους ''αφου οι παπάδες είναι τετοιοι αρα Θεός δεν υπάρχει ας κάνω οτι θέλω'', αλλά και απαντησεις του ύφους ''αν θελετε καλούς ιερείς γεννηστε τους'' είναι υπεκφυγες ενωπιον της αληθειας... όλοι φταιμε ο καθενας από το μετερίζι του, ο πατέρας, ο παπάς, ο δεσπότης που δεν είναι ποιμένας και πατέρας, η ανύπρκτη πια μάνα. όλοι μας.