ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Αρχιεπίσκοπος: “Το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακριά. Είναι εντός των τειχών μας. Το βλέπουμε”

Αρχιεπίσκοπος: Το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακριά, είναι εντός των τειχών μας, το βλέπουμε…
Έκκληση προς όλο τον πολιτικό κόσμο απεύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ζητώντας την ειλικρινή του συνεργασία.

«Θα ήθελα να κάνω έκκληση προς την Πολιτεία, την κυβέρνηση και όλον τον πολιτικό κόσμο, Εκκλησία και Πολιτεία, να συνεργαστούμε με ειλικρίνεια και συνέπεια και να δώσουμε το παράδειγμα στον λαό μας για συνεργασία και ενότητα», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ζήτησε από όλα τα μέλη της Ιεραρχίας : «Να ενεργήσουμε έτσι ώστε να πείσουμε τον κάθε πολίτη, τον κάθε πιστό, ότι το πρώτο που μας ενδιαφέρει στις ημέρες μας είναι ο άνθρωπος και ιδιαίτερα ο πληγωμένος».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούνται καθημερινά είναι πολλά και προέτρεψε όλους, όσοι αμφισβητούν το πλέγμα των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους, «να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες και να τα αντιμετωπίσουμε με σταθερότητα».

Όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, ο Μακαριώτος ανέφερε πως «το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακριά. Είναι εντός των τειχών μας. Το βλέπουμε. Το οσφραινόμαστε».

»Φαινόμενα, όπως το πρόσφατο επεισόδιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, φοβάμαι ότι είναι η αιχμή του δόρατος.

»Φαίνεται ότι οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή μας οικονομική κατάσταση, στο πλαίσιο της ρυθμίσεως των οικονομικών μας σχέσεων, δεν θα παραλείψουν, αλλά αντιθέτως θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο, την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας αρχίζοντας από τη σχολική μας εκπαίδευση», είπε.

«Εάν υπάρχουν δεσμεύσεις και σχεδιασμοί που αποσκοπούν, όπως ψιθυρίζεται ζωηρά, στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας και μάλιστα στην υποτίμηση της Ιστορίας και των παραδόσεών μας, στο ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής, στην περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνηση τού από αιώνες Πολιτισμού μας, της πατρίδος μας, των οσίων και ιερών μας, αν όλα αυτά είναι μέσα στα προαπαιτούμενα, τότε η Ιεραρχία, ο κλήρος, ο ευσεβής και ο πιστός ελληνικός λαός θα γίνουμε ανάχωμα, τείχη, οχυρά», κατέληξε.

Ελένη Μαχαίρα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: