ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

" Μου λείπεις μπαμπά. Το μετάλλιο αυτό είναι δικό σου και της Παναγίας..."

του Αριστομένη Νικολόπουλου
Ένας τελικός που συνέπεσε με τα έξι χρόνια από την ημέρα που ο Έλληνας πρωταθλητής, «έχασε» τον πατέρα του. Ήταν 29 Οκτωβρίου 2009 όταν ο Βαγγέλης Καναβός θρηνούσε την απώλεια. Σήμερα, έξι χρόνια και μια μέρα μετά, ο πρωταθλητής της Δόξας, έφτασε στην κατάκτηση του αργυργού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ που φιλοξενείται στη Ντόχα του Κατάρ. 

«Ο θάνατος, πίστεψε ότι σε πήρε μακρυά από εμένα. Όμως, δεν γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα, σε έφερε κοντά μου, περισσότερο από ποτέ. Μου λείπεις μπαμπά. Το μετάλλιο αυτό είναι δικό σου και της Παναγίας»

ανέφερε το μήνυμα στην πίσω πλευρά του bip number που φορούσε στη φανέλα του ο Έλληνας πρωταθλητής. Πλέον, μία ημέρα πριν το φινάλε της διοργάνωσης, η Ελλάδα έφτασε στην κατάκτηση του όγδοου μεταλλίου στη διοργάνωση, ενώ εξασφάλισε και το πέμπτο της εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.


O Βαγγέλης Καναβός, φοιτητής στο Παιδαγωγικό, μπήκε στον αγώνα πιο αποφασισμένος από ποτέ… Με νωπές της μνήμες από το μήκος της ίδιας κατηγορίας όπου αποκλείστηκε μετά από τρεις άκυρες προσπάθειες, ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε έτοιμος για να σαρώσει τα πάντα. Και τα κατάφερε. πανελλήνιο ρεκόρ στην πρώτη προσπάθεια (12.84μ.), πανελλήνιο ρεκόρ -σχεδόν ένα μέτρο πιο πάνω- στην δεύτερη (13.70μ.) και η πλάστιγγα του μεταλλίου ήταν θέμα ώρας για να γείρει στην πλευρά του. Η τρίτη προσπάθεια μετρήθηκε 13.42μ. ενώ οι τρεις τελευταίες ήταν άκυρες, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, το οποίο χάρισε στον Καναβό την δεύτερη θέση. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 12.71 από τις 10 Σεπτεμβρίου 2015.

 «Σαν σήμερα, πριν από έξι χρόνια, έχασα τον πατέρα μου. Του το αφιερώνω. Ξέρω ότι με βλέπει από κει πάνω και μου έδινε δύναμη. Το αφιερώνω στην Παναγία, την μητέρα μου, τον προπονητή μου, στην ανηψιά μου που ήρθε στη ζωή πριν από τρεις ημέρες και σε όσους με έχουν βοηθήσει για να φτάσω εδώ που βρίσκομαι», είπε συγκινημένος ο Καναβός.
 Και συνέχισε: «Από την ημέρα που έμαθα ότι ο τελικός του τριπλούν συνέπεφτε με τα έξι χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου, ήξερα ότι θα πάρω ένα μετάλλιο. Δεν ήξερα τι χρώμα, ήξερα όμως ότι είναι μετάλλιο. Από εδώ και πέρα και μέχρι το Ρίο, έχει πολύ δουλειά και λίγα λόγια. Με πείσμασαν τα τρία άκυρα στο μήκος και θα προσπαθήσω να διορθώσω τα λαθάκια που έγιναν πάνω στον αγώνα. Δουλειά λοιπόν για να μπορέσω να δώσω απαντήσεις εκεί που πρέπει, όπως έκανα και σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ που έδωσε τη δυνατότητα να έρθει μια τόσο μεγάλη αποστολή εδώ στην Ντόχα, όπως και την πολιτεία που βοηθάει όσο μπορεί βάσει και της κατάστασης που υπάρχει στην Ελλάδα».
Στον ίδιο τελικό, αγωνίστηκε και ο Γιάννης Καλαϊτζής, ο οποίος με 12.33μ. κατετάγη 5ος. Τα άλματα του Έλληνα πρωταθλητή μετρήθηκαν 11.89μ., 12.08μ., 12.33μ., 11.66μ. και 12.00μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: