ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Στους Αγίους Τόπους τα πάντα σε οδηγούν,σου μιλούν...! Είναι παντού ο Χριστός!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοι τοποι
Eρώτηση προσκυνήτριας σε αγιοταφίτη:
-Πάτερ,είμαστε σίγουροι ότι εδώ στην Αγία Γη είναι όλα τα άγια μέρη αυθεντικά;Μήπως όλα αυτά τα δημιούργησαν κάποιοι για να βγάζουν χρήματα;Πως είμαστε σίγουροι ότι ο Πανάγιος Τάφος
είναι πράγματι του Χριστού;Σας μπήκε εσάς κάποια στιγμή η αμφιβολία;
-Παιδί μου,
Κι εγώ ήλθα προσκυνητής πριν από χρόνια,και μάλιστα μόνον για μιά βδομάδα και να φύγω,αλλά κόλλησα!Χωρίς να μου πει κανείς,να μου δείξει και εξηγήσει πολλά,ένιωθα να μιλάνε οι πέτρες!
Πρωτοπήγα στο Ναό της Αναστάσεως και χωρίς να ξέρω που πέφτει καν ο Πανάγιος Τάφος,με οδηγούσε η ευωδία και ένα χέρι αόρατο!Στο Γολγοθά πνίγηκα από το άρωμα και τη χάρη!
Στο Σαραντάριο Ορος νόμισα ότι ψεκάζουν με γαρύφαλλα και κανέλλες το βράχο όπου προσευχόταν ο Κύριος!

Στον Αββά άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη νόμιζα ότι θα δω την οσία Μαρία την Αιγυπτία χωρίς καν να ξέρω ότι πέρασε από κει!
Στον δε Αγιο Σάββα τον Ηγιασμένο ενώ χτυπήσαμε την θύρα της μονής να μας ανοίξει ο πορτάρης μοναχός,μόλις άνοιξε,...ζαλίστηκα από τα θυμιάματα χωρίς κανείς να έχει θυμιατίσει εκείνη την ώρα,και μάλιστα έξω στη πόρτα του μοναστηριού!
Στους Αγίους Τόπους χωρίς να σου δείξει ή ξεναγήσει κανείς νιώθεις να σε οδηγούν οι βράχοι,τα σκαλοπάτια,η σκόνη και μόνον!
Τα πάντα σε οδηγούν,σου μιλούν...!
Είναι παντού ο Χριστός!
Είναι πανταχού παρών!
Διώξε την ολιγοπιστία και την αμφιβολία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: