ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Πικρές και μεγάλες αλήθειες…

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Τώρα οι Εκκλησίες θα ξαναγεμίσουν
Τώρα οι Εκκλησίες θα ξαναγεμίσουν στις 15 Αυγούστου 2019 για να πάρουμε πάλι από τον μάγο του ΟΖ (τον παπά της ενορίας) το «Μαγικό φίλτρο» (Σώμα και Αίμα Χριστού) για να συνεχίζουμε την ζωούλα μας όμορφα. Φυσικά θα Κοινωνήσουμε τον Δεκαπενταύγουστο αφού έχουμε γλεντήσει στις καθιερωμένες χοροεσπερίδες (Πάνε πακέτο αυτά), είναι οι λεγόμενες καλοκαιρινές ευλογίες.

  Έκλεισε η Μεγάλη Εβδομάδα, για κάποιους η εκκλησία έγινε θέατρο Περοκέ και η αυλαία έπεσε το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ στις 00:05.
Η παράσταση τελείωσε οπότε η εκκλησία δεν μας χρειάζεται πλέον. Για άλλους η Μεγάλη εβδομάδα συνεχίζεται, ήδη έχουν κλείσει ραντεβού με τον πνευματικό τους για να εξομολογηθούν τα βιώματα που ανακάλυψαν στην καρδιά τους αυτές τις μέρες. Πήραν τα πνευματικά εφόδια και θα τα επεξεργαστούν αναλόγως για να βγεί το απόσταγμα των πνευματικών καρπών. 

 Διακαινήσιμος εβδομάδα, και δεν Κοινωνάει κανείς γιατί σου λέει ο άλλος: «Αφού τρώμε κρέας». Καλά, την Ανάσταση δεν την βλέπει κανένας; Άγίου Γεωργίου , Αγίου Ραφαήλ, Ζωοδόχου Πηγής και το Άγιο Ποτήριο βγαίνει απο την Ωραία Πύλη και ο κόσμος κοιτάει τα πατώματα με ενοχικό σύνδρομο: “Καλά αφού τρώμε κάθε μέρα κρέας πως θα πάω να Κοινωνήσω;”
Γιορτάζουμε την Ανάσταση σαν κάποιο υπερφυσικό θρησκευτικό γεγονός; ή σαν μια πραγματικότητα η οποία φανερώνεται καθημερινά παντού και πάντα με αποκορύφωση την καρδιά του ανθρώπου;
 Κάποιοι γιόρτασαν την Ανάσταση απλά με ένα κερί και κάποιοι άλλοι την βιώνουν συνέχεια στην Εξομολόγηση, την Θεία Κοινωνία και την προσευχή. 

Ρητορικό ερώτημα: Αν την Ανάσταση την γιορτάζαμε καθημερινή ημέρα, και δεν είχε παράδοση κρεοφαγίας, πόσοι θα την γιόρταζαν;... Γι’αυτό η εορτή της Αναλήψεως που πέφτει Πέμπτη περνάει στα αζήτητα. Αφού δεν γυρνάει ο οβελίας τι να γιορτάσουμε. Την μόνη ανάληψη που ποθούμε είναι από τα ΑΤΜ.
Χιούμορ: Πώς μπορείς σε 10 λεπτά να κάνεις απογραφή κατοίκων σε ένα χωριό ή σε μια ενορία; Απλά τους μετράς όλους 23:55 μέχρι 00:05 το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ…. 

 Μεγάλη Εβδομάδα κάθε χρόνο τα ίδια γεγονότα ...κάποιοι στο ίδιο έργο θεατές και κάποιοι άλλοι στο ίδιο έργο εραστές του Νυμφίου. Ο καθένας κάνει την υπαρξιακή επιλογή του μέσα από την έκφραση της προσωπικής του ελευθερίας. Πάντως όταν είσαι ερωτευμένος με τον Νυμφίο είναι Μεγάλη εβδομάδα όλη η ζωή σου. Να μας δώσεις Χριστέ μου συνείδηση, και αυτογνωσία την έχουμε ανάγκη. Να βγάλουμε επιτέλους τις μάσκες και να μάθουμε που βαδίζουμε, πως και γιατί. Χριστός Ανέστη ο Κύριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: