ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Εγινε η βάπτιση και έλαμπε και επί μία εβδομάδα ευωδίαζε ο ναός!(Από τον βίο του Οσίου Ιακώβου)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι και κοντινό πλάνο
 «Το 1990 ή 1991 ένας καθολικός φαρμακοποιός από τον Βόλο, είχε κατηχηθεί και ήθελε να βαπτισθεί Ορθόδοξος , στο Μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ , από τον Γέροντα Ιάκωβο ,την Πεντηκοστή.
 Ολα ήταν έτοιμα και από το Σάββατο είχαν έλθει ο ανάδοχος και ο υποψήφιος προς βάπτιση.Την Κυριακή και κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, μπαίνει ο ανάδοχος στο Ιερό την ώρα που λειτουργούσε ο Γέροντας Ιάκωβος και του λέει ότι ο υποψήφιος για τη βάπτιση , ο οποίος παρακαλούσε πολύ καιρό για να βαπτισθεί, πήρε την απόφαση να μη βαπτισθεί και έφυγε, φεύγει για τον Βόλο.
 - Μη στενοχωρείσαι, παιδί μου, του λέει ο Γέροντας, σε 20 λεπτά , θα είναι εδώ.
 Ο άνθρωπος , είχε φτάσει στον Αγιόκαμπο και είχε βγάλει εισιτήριο για να περάσει απέναντι και την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει στο καράβι Κάτω από την δύναμη της προσευχής του γέροντα  και από την χάρη του Θεού, πράγματι, γύρισε πίσω σε 20 λεπτά με σφοδρή την επιθυμία να βαπτισθεί.
 Η απόσταση από τον Αγιόκαμπο στο Μοναστήρι είναι τουλάχιστον πενήντα λεπτά αλλά αυτός χωρίς να τρέχει ( και με 200 να πηγαίνεις είναι αδύνατο να φτάσεις σε 20 λεπτά) έφτασε σε 20 λεπτά στο Μοναστήρι.
Εγινε η βάπτιση και έλαμπε ολόκληρος και το παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπη - γιατί εκεί έγινε η βάπτιση -, ευωδίαζε επί μία εβδομάδα».

(Απόσπασμα από ομιλία Γέροντος Γαβριήλ στη Βέροια ,στα ΠΑΥΛΕΙΑ 2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια: