ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019

Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ!

 Το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου ακύρωσε όλες τις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου 2019 λόγω κίτρινης προειδοποίησης από την Μετεωρολογικη Υπηρεσία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ομως, αποφάσισαν να πουν το δικό τους ΟΧΙ αψηφώντας τον καιρό και παρελαύνοντας σε όλες τις πόλεις ακόμη και μπροστά στις άδειες εξέδρες.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη του Πανεπιστημίου Κύπρου, με τίτλο «η πιο ωραία παρέλαση», καθώς διεξήχθη χωρίς επισήμους.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ
Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Στην απόφαση για αναβολή της καθιερωμένης μαθητικής παρέλασης ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Λευκωσία προχώρησαν οι κυβερνητικές αρχές, λόγω καιρικών συνθηκών. Η κατάσταση όμως δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν, καθώς παρόλο που η απόφαση για αναβολή της παρέλασης διαδόθηκε στα τμήματα, η πλειοψηφία μαθητών και καθηγητών αποφάσισε να παρελάσει κανονικά. Έτσι και έγινε.

Με πρώτο το Πανεπιστήμιο Κύπρου και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του ιστορικότερου σχολείου της Κύπρου, του Παγκυπρίου Γυμνασίου και των άλλων φιλαρμονικών, μαθητές και φοιτητές παρέλασαν μπροστά από μία ΑΔΕΙΑ ΕΞΕΔΡΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ. Οι κομματικοί αντιπρόσωποι βρήκαν δικαιολογίες να μην τιμήσουν την εθνική μας επέτειο και όσους έπεσαν αντιστεκόμενοι κατά του άξονα. Η νεολαία όμως ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.

Η νεολαία του Κυπριακού Ελληνισμού, έδωσε μια ηχηρή απάντηση στο σάπιο σύστημα της κομματοκρατίας που χρησιμοποιεί τις εθνικές επετείους μόνο για αυτοπροβολή, χωρίς να αντιλαμβάνεται το διαχρονικό νόημα αγώνα και αντίστασης.
Η νεολαία απέδειξε μέσα από αυτή την αυθόρμητη και συμβολική κίνηση πως ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ. Η νεολαία αντιλαμβάνεται το αληθινό νόημα των παρελάσεων σε αντίθεση με τους κομματικούς αντιπροσώπους. Οι θυσίες και οι αγώνες του Ελληνισμού κατά του άξονα, μας παραδειγματίζουν και μας δείχουν τον δρόμο για την απελευθέρωση της Τουρκοκρατούμενης πατρίδας μας.»

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δεν υπαρχει απλα ελπιδα!! Αλλα εχει σαρκα και οστά!!! Και πανο απ ολα εχει ψυχή και φιλοτημο!! Ειναι απλα ΕΛΛΗΝΕΣ!!!