ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

«Βιτριολισμός – μέντιουμ – ελληνική τηλεόραση»: το τρίγωνο του… διαβόλου

«Βιτριολισμός – μέντιουμ – ελληνική τηλεόραση»: το τρίγωνο του… διαβόλου
 Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως το θέμα της επίθεσης με βιτριόλι – δυστυχώς για τη σημερινή κοινωνία μας – «πούλησε» και «πουλάει» πολύ ακόμη. Και έχει «ξεχυλωθεί» σε τεράστιο βαθμό από κανάλια και ιστοσελίδες, σε μια προσπάθεια να εξαργυρώσουν την αδηφάγα – όπως φαίνεται – λαϊκή δίψα για «ερωτικές» ιστορίες τύπου «κλειδαρότρυπας».

Ακόμα και αυτό το ξέφρενο διαδικτυακό λεκτικό «λιντσάρισμα» που έχει ξαμοληθεί στα σχόλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτά τα δημόσια «λαϊκά δικαστήρια» που στήνονται μέσα σε λίγα λεπτά, οι ύβρεις, οι κατηγορίες, οι κατάρες, ο «ξερολισμός», το φιγουράρισμα δήθεν ανωτερότητας, όλα αυτά δείχνουν μια εικόνα εκτεταμένης σήψης στον κοινωνικό ιστό μας.

Ένας φαύλος κύκλος νοσηρών θεμάτων – θεαμάτων όπου θύματα και θύτες πετιούνται στην «αρένα» της ενημέρωσης, για να ζητωκραυγάσουν από διεστραμμένη ικανοποίηση τα μανιασμένα πλήθη.

Αν προέκυψε κάτι σοβαρό και άξιο προβληματισμού από το εν λόγω θέμα σχετικά με τα κίνητρα της 35χρονης κατηγορούμενης, αυτό είναι μονάχα ένα.

  Η ενασχόληση της με τη χαρτομαντεία και τα μέντιουμ.
 Μία ενασχόληση που όπως φαίνεται ήταν η αιτία που αναζωπύρωσε και επισφράγισε τις ήδη υπάρχουσες ψυχοπαθολογικές εμμονές της.
Όμως ο προβληματισμός μας αυτός δεν έχει να κάνει τόσο με την ίδια την κατηγορούμενη, όσο με το γενικότερο στάτους που κυριαρχεί στην ελληνική τηλεόραση και τα media σχετικά με τις διάφορες μορφές μαντείας και τα μέντιουμ.
Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με ένα παράδοξο, που δεν αποτελεί πραγματικό παράδοξο αλλά τρανή απόδειξη διπροσωπίας και υποκρισίας της σύγχρονης μορφής ενημέρωσης:

Τα κανάλια τα οποία παίζουν την υπόθεση του βιτριολιού από το πρωί μέχρι το βράδυ και στήνουν δημοσιογραφικά λαϊκά δικαστήρια εναντίον της κατηγορούμενης, είναι τα ίδια κανάλια που προωθούν με χίλιους δύο διαφορετικούς τρόπους (και πάλι από το πρωί μέχρι το βράδυ) τα ζώδια, την αστρολογία, την καφεμαντεία, την χαρτομαντεία, τα μέντιουμ και ένα σωρό άλλες σκοταδιστικές «τέχνες»!

«Δικάζουν» μία κατηγορούμενη η οποία προέβη σε μία απαίσια πράξη καθοδηγούμενη από… συναστρίες ζωδίων και πληροφορίες από το «υπερπέραν» και στο διάλειμμα για διαφημίσεις σε καλούν να μην χάσεις την τάδε αστρολογική εκπομπή για να μάθεις τι θα σου συμβεί σύμφωνα με το τρίγωνο Κρόνου – Ουρανού…

Σε κάθε πρωινή, μεσημεριανή ή βραδινή εκπομπή σε όλα τα μεγάλα κανάλια θα βρεις σε περίοπτη θέση μόνιμους τηλε – αστρολόγους να ξεδιπλώνουν τις «προβλέψεις» τους με ύφος «χιλίων Επιστημόνων» και τους παρουσιαστές να ακούν ευλαβικά και με περισσή αγωνία τις «προφητείες», κυριολεκτικά κρεμάμενοι από τα χείλη των «τηλεγκουρού»!

Και όλη αυτή η γελοιότητα προωθείται τόσο πολύ, που έχει γίνει κάτι συνηθισμένο στην τηλεοπτική πραγματικότητα και δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν πλέον!

Ναι… είναι τα ίδια ακριβώς κανάλια που κατηγορούν συχνά πυκνά την εκκλησία και τους χριστιανούς για… σκοταδισμό!

Και σε τι κοινό απευθύνονται αυτά;
Ως επί το πλείστον σε άτομα με κενές ψυχές, με αδούλευτες/ανώριμες προσωπικότητες, εθισμένα στο κουτσομπολιό, την «πασαρελοποίηση» των ζωών τους στα social media, που αναζητούν να γεμίσουν τα ψυχοπαθολογικά κενά τους με τις ζωές των άλλων και οραματίζονται μια εύκολη ζωή με ανέξοδες λύσεις που προσφέρονται «στο πιάτο» έναντι αδράς αμοιβής από μελλοντολόγους.

Και να ήταν μόνο τα ζώδια;
Δεκάδες διαφημίσεις καθημερινά στην ελληνική τηλεόραση, από «έμπειρα» μέντιουμ που εφαρμόζουν καφεμαντεία, χειρομαντεία, χαρτομαντεία, κρυσταλλομαντεία…

Ακόμα και προσωπικές εκπομπές από μέντιουμ «πολυτεχνίτες» (και ερημοσπίτες γιατί κυριολεκτικά ερημώνουν σπίτια…) που ισχυρίζονται πως κάνουν τα πάντα και συμφέρουν. Χαρίζουν «τυχερά» φυλακτά, λένε τα ζώδια, ρίχνουν ταρώ, υπόσχονται επανασύνδεση με αγαπημένα πρόσωπα, λύσιμο μαγείας, «αγγελικές» θεραπείες, ερμηνείες ονείρων, ενεργειακούς καθαρισμούς και ένα σωρό άλλες αποκρυφιστικές απάτες.

Ακόμα και συνεντεύξεις σε δελτία ειδήσεων (!) από διακεκριμένα «μέντιουμ», για να μας… εξηγήσουν τι ακριβώς σημαίνουν τα γραφόμενα στις σημειώσεις της 35χρονης…

Ασφαλώς το ΕΣΡ – εδώ και πολλά χρόνια – έχει απεριόριστη ανοχή για όλον αυτόν τον τσαρλατανισμό που έχει κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση, ακόμα και τώρα που στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, η κατηγορούμενη φαίνεται πως ποδηγετήθηκε από έναν τέτοιου τύπου απατεώνα.
Δεν υπάρχει ίχνος κοινής λογικής. Δεν θα έπρεπε να εντοπιστεί πάραυτα αυτός ο κομπογιαννίτης και να του ασκηθούν κατηγορίες ως ηθικού αυτουργού ο οποίος επηρέασε άμεσα την 35χρονη κατηγορούμενη;
Αναρωτήθηκε κανείς πόσες τέτοιες βασανισμένες ψυχές σαν αυτήν την γυναίκα – πριν προλάβουν να εγκληματήσουν – έχουν στραφεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία, έχουν μετανοήσει και έχουν αλλάξει εντελώς πορεία;
Μάλλον όχι, γιατί τα ελληνικά κανάλια τους τελευταίους μήνες ήταν εξαιρετικά απασχολημένα με το να καταγγέλλουν ποιος ιερέας κοινώνησε πιστούς εν μέσω καραντίνας, ποιος ναός λειτούργησε «παράνομα», ποιος ιερέας «τόλμησε» να κάνει περιφορά εικόνων, και άλλα τέτοια… ανεπίτρεπτα πράγματα…

Όσο υπάρχει ανοχή και προώθηση τέτοιων μεσαιωνικών πρακτικών στον βωμό του χρήματος από κανάλια και sites, θα βρίσκονται πάντα «θύματα» για να τις εκμεταλλευτούν ως αποκούμπι ανακούφισης της ψυχοπαθολογίας τους. Mε καταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους αλλά και για άλλους που δεν φταίνε σε τίποτα.
Όσο υπάρχει ανοχή, ο «βιτριολισμός» θα συνεχίσει να θριαμβεύει κυριολεκτικά και μεταφορικά…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά πάτερ, βασανισμένη η θύτρια,αλλά ούτε μια κουβέντα δεν έχετε για το θύμα της, που θα ζήσει παραμορφωμένη μια ζωή? Επίσης, να με συμπαθάτε, αλλά ούτε καν παραδέχτηκε το έγκλημα της, μήπως να της ζητήσουμε και συγγνώμη για την ταλαιπωρία?