ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021

Αυτοί που κλείνουν τις Εκκλησίες εν ημέρα κρίσεως μαζί με τους δημίους θα τους κατατάξει με εκείνος που διώκαν τους Χριστιανούς και τους βασανίζαν.

 Απομαγνητοφώνησις συνεντεύξεως Γέροντος Γαβριήλ από το Κελλίον Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω (Ιεράς Μονής Κουτλομουσίου) εις τον κ. Σωτήριο Λέτσιο για την Ορθόδοξη Αλήθεια της 3.3.2021(Απόσπασμα)

ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι εκκλησίες στην Ελλάδα παραμένουν είτε κλειστές, είτε με περιορισμούς ως προς την παρουσία των πιστών. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στον κλονισμό της πίστης μας και στην απομάκρυνση από τον εκκλησιαστικό βίο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η Εκκλησία είναι μία πολύρρυτος και επίρρυτος πηγή ζωής και ευτυχίας για τον άνθρωπο .
Με τα μυστήρια της Εκκλησίας αντλούμε δυνάμεις πνευματικές. Χωρίς τα μυστήρια δεν μπορούμε να σωθούμε. Αυτοί που κλείνουν τις Εκκλησίες εν ημέρα κρίσεως μαζί με τους δημίους θα τους κατατάξει με εκείνος που διώκαν τους Χριστιανούς και τους βασανίζαν.
Αλλά και στα σπίτια ο καθένας μας μπορεί να κάνει την καρδιά του θυσιαστήριο και να προσφέρει θυσία στον Θεό, την προσευχή του και την λατρεία του και την δοξολογία του.
Λέει ο Ιερός Χρυσόστομος : «Να προσεύχεσθε όπου και να βρίσκεσθε, διότι είσθε Ναός Θεού και μη ψάχνετε άλλο τόπο από τον εαυτό σας». Και αναφέρει παράδειγμα :
Ο Απόστολος Παύλος με τον Απόστολο Σύλλα δεν είχαν Ναό να προσευχηθούν. Μέσα στη φυλακή προσευχήθηκαν και με την προσευχή τους έγινε σεισμός και λύθηκαν τα δεσμά και ελευθερωθήκαν.
Ο προφήτης Δανιήλ δεν είχε Ναό να προσευχηθεί και μέσα στο λάκκο των λεόντων η προσευχή του έφραξε τα στόματα των λεόντων. Οι τρείς παίδες δεν είχαν Ναό να προσευχηθούν μέσα στο καμίνι και η προσευχή τους μετέβαλε την φλόγα σε δροσιά.
Ο ληστής δεν είχε Ναό να προσευχηθεί και πάνω στο Σταυρό προσευχήθηκε και από κει κέρδισε τον Παράδεισο.
Ο Ιωνάς δεν είχε Ναό να προσευχηθεί , μέσα στη κοιλιά του απαίσιου καρχαρίου προσευχήθηκε και ανάγκασε τον καρχαρία να τον βγάλει σε μια ακτή της Παλαιστίνης .
Ο Ιώβ δεν είχε Ναό να προσευχηθεί , πάνω στη κοπριά προσευχήθηκε και ο Θεός του έδωσε υγεία και διπλά από ό,τι έχασε.
Δηλαδή η ψυχή του κάθε ανθρώπου είναι Αγία Τράπεζα, είναι Θυσιαστήριο.
Ο Λαός να προσεύχεται. Μέχρι να ανοίξουν τις Εκκλησίες να προσευχόμαστε στα σπίτια μας.
Αλλά αυτοί που κλείνουν τις Εκκλησίας μας στερούν την χάρη του Θεού, μας στερούν τα μυστήρια και δεν μπορούν να σωθούν αν δεν μετανοήσουν. Μαζί με τους δημίους θα τους κατατάξει ο Θεός εν ημέρα κρίσεως.
Όπως και οι αστυνομικοί που διώκουν τους Χριστιανούς, και δεν τους αφήνουν να πάνε στη Εκκλησία[...]

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο αποτειχισμένος γέροντας Γαβριήλ που έχει στείλει τα μισά και πλέον μοναστήρια του Αγίου Όρους και τον Οικ. Πατριάρχη στην κόλαση σε πάμπολλες ανοιχτές επιστολές του θυμήθηκε για άλλη μια φορά να αυτοχριστεί άτλας της Ορθοδοξίας.
Οι συνήθειές οι δικές του είναι εν πολλοίς γνωστές, ωστόσο η ανοησία του παρόντος blog και της εν λόγω εφημερίδας να τον κάνει και πρωτοσέλιδο για να μοσχοπουλήσει με πιάνει εξ απίνης.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Μα γιατί να μοσχοπουλήσει;Αν είναι έτσι όπως τα λέτε ποιός θα δώσει 4 ευρώ να αγοράσει την εφημερίδα;

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο ευχάριστο, αν μοσχοπουλάει μια εφημερίδα για λόγια τόσο σοφά ειπωμένα, όσο του συγκεκριμένου Γέροντα, που καλώς έχει επικρίνει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα φρικτά του ολισθήματα και στην περίπτωση της Ψευσοδυνόδου στο Κολυμπάρι και στην περίπτωση του Ουκρανικού.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτές οι σκανδαλοθηρίες και χοντράδες είναι που κάνουν αίσθηση σε μεγάλη μερίδα του εν Ελλάδι αναγνωστικού κοινού.

Όσον αφορά το "αν είναι έτσι", ένα απλό google search θα σας διαφωτίσει για τα φρονήματα του συγκεκριμένου που είναι και "από τους πιο σπουδαίους γέροντες της εποχής μας" σύμφωνα με την Ορθόδοξη Espresso. Παραθέτω εντελώς ενδεικτικά...μια δοκιμή θα σας πείσει:

https://katanixi.gr/poikila/anoikti-epistoli-toy-monachoy-gavriil-pros-tin-iera-koinotita-toy-agioy-oroys/

https://katanixi.gr/oikoymenismos/anoikti-epistoli-pros-ton-oik-patriar/

(αμφότερα γίναν παντιέρα από το αποτειχισμένο katanixi.gr που νυχθημερόν βρίζει την κανονική Εκκλησία - όποιος το έχει επισκευθεί γνωρίζει)

ΥΓ: "Νομιμοποίησαν την ελεύθερη συμβίωση και τις πορνείες" το θεάρεστο δηλαδή είναι να γίνει η Ελλάδα Ισλαμικού τύπου θεοκρατία και να μπαίνει μπουζού όποιος αμαρτάνει...έλεος κάπου με τα ανύπαρκτης θεολογικής στοιχείωσης τσιτάτα και την αερολογία, βλασφημία καταντάει

Γιώργος είπε...

"Είναι τόσο ευχάριστο, αν μοσχοπουλάει μια εφημερίδα για λόγια τόσο σοφά ειπωμένα, όσο του συγκεκριμένου Γέροντα, που καλώς έχει επικρίνει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα φρικτά του ολισθήματα και στην περίπτωση της Ψευσοδυνόδου στο Κολυμπάρι και στην περίπτωση του Ουκρανικού."

Να σημειωθεί το (όχι τόσο μάλλον) αυτονόητο, ότι χωρίζει άβυσσος το να ελέγξει και να διαφωνήσει κανείς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη από το να του διακόψει το μνημόσυνο και να στείλει συλλήβδην τη συντριπτική πλειοψηφία του Ορθόδοξου κόσμου στην κόλαση (sic) όπως έχει κάνει ψωμοτύρι ο "σπουδαίος γέροντας της εποχής μας" όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Οι δε εξυπνάδες και οι λεονταρισμοί περί "δημίων" κλπ ας μείνουν αχαρακτήριστες.
Αν διαφωνείς καιρός να αποτειχιστείς κι εσύ και καλό είναι να σκεφτεί τα παραπάνω κι ο διαχειριστής του ιστολογίου αν έχει τα φρονήματά σου Ανώνυμε 1:20 π.μ που σου είναι και "τόσο ευχάριστο" να μοσχοπουλάνε ως λόγια "σοφά ειπωμένα" βιτριολικές χοντράδες κατωτάτου θεολογικής υποστάθμης.