ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Αυτό σημαίνει “Απόστολος”



  Οι άγιοι Απόστολοι αφού δέχθηκαν τον Φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, έλαβαν την εντολή του Θεού «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτούς εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός, τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αὐτούς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν» (Ματθ. 28,19).
  Έτσι οι Άγιοι Απόστολοι πειθαρχούντες στο θέλημα του Θεού και με όπλα τους, την νηστεία και την προσευχή, ξεχύθηκαν στον κόσμο για να σκορπίσουν παντού, με την αγάπη και την ειρήνη του Χριστού, το μήνυμα της Λυτρώσεως εκ του Θανάτου και της Αιωνίου απώλειας των δωρεών του Θεού.
 Αυτό σημαίνει “Απόστολος”. Είναι αυτός που αποστέλλεται για να μεταφέρει κάποιο μήνυμα. Κι εμείς, λοιπόν, που δεχθήκαμε, από τους πρώτους, το μήνυμα αυτό, πώς είναι δυνατόν να μη ΣΥΝΑΧΘΟΥΜΕ για να τιμήσουμε αυτούς που με θυσίες, κινδύνους και μαρτύρια (Β΄Κορ.11,16-33) μας μετέφεραν το μήνυμα της ΧΑΡΑΣ; Η πίστη μας, δεν είναι μια νέα θρησκεία μέσα σε τόσες άλλες. Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ, μια μετάβαση, μία αφορμή για να δραπετεύσουμε πρός το ΦΩΣ, ανανεώνοντας τις εφήμερες ΔΩΡΕΕΣ του Θεού με τις ΑΙΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΔΩΡΕΣ ΤΟΥ. Έχοντας δε ως Συνοδούς ” ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ- ΤΟ ΦΩΣ- ΤΗ ΧΑΡΑ- ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ” ακολουθούμε ΕΚΕΙΝΟΝ που είπε “ἐγώ εἰμι ἡ ὁδός καί ἡ ἀλήθεια καί ἡ ζωή· οὐδείς ἔρχεται πρός τόν πατέρα εἰ μή δι’ ἐμοῦ” (Ἰω.14,6).


Οι άγιοι Απόστολοι είναι:
Πέτρος († 29 Ιουνίου)
Ανδρέας († 30 Νοεμβρίου)
Ιάκωβος του Ζεβεδαίου († 30 Απριλίου)
Ιάκωβος του Αλφαίου († 9 Οκτωβρίου)
Ευαγγελιστής Ιωάννης († 26 Σεπτεμβρίου)
Φίλιππος († 14 Νοεμβρίου)
Βαρθολομαίος († 11 Ιουνίου)
Θωμάς († 6 Οκτωβρίου)
Ευαγγελιστής Ματθαίος († 16 Νοεμβρίου)
Ιούδας ή Θαδδαίος († 19 Ιουνίου)
Σίμων ο Ζηλωτής († 10 Μαΐου)
Ματθίας († 9 Αυγούστου) που έλαβε την θέση του Ιούδα του Ισκαριώτη μετά την προσδοσία του πρός τον Διδάσκαλό του και την αμετανοησία του που τον οδήγησε στην αυτοκτονία του, Φυσικά στους αγίους ενδόξους αποστόλους συγκαταλέγεται και ο εκλεκτός του Θεού Απόστολος Παύλος “ἀπόστολος οὐκ ἀπ’ ἀνθρώπων, οὐδέ δι’ ἀνθρώπου, ἀλλά διά Ἰησοῦ Χριστοῦ καί Θεοῦ πατρός τοῦ ἐγείραντος αὐτόν ἐκ νεκρῶν” (Γαλ.1,1) .

Το έργο των αγίων Αποστόλων μετά την Ανάληψη του Χριστού εξιστορείται στο πέμπτο βιβλίο της Καινής Διαθήκης «Πράξεις των Αποστόλων».

Ο αριθμός 12 των Αποστόλων μας θυμίζει τα δώδεκα παιδιά του Ιακώβ, τους δώδεκα Πατριάρχες, που θεωρούνται οι αρχηγοί των δώδεκα φυλών του Ισραήλ, δηλαδή όλου του Ιουδαϊσμού και έτσι οι Δώδεκα απόστολοι και Μαθητές του Κυρίου έγιναν οι πνευματικοί αρχηγοί του νέου Ισραήλ, δηλαδή του Χριστιανισμού. Δώδεκα βέβαια είναι και οι μήνες του έτους. Τυχαίο; Όχι βέβαια. Έτσι προνόησε ο καλός Θεός, για να μας θυμίζει ότι όπως οι απόστολοι ήταν παντός καιρού και πάσης καταστάσεως έτσι κι εμείς να είμαστε έτοιμοι να ρυχτούμε στον αγώνα της σωτηρίας μας κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε νύχτα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, διότι λέγει “ἰδού νῦν καιρός εὐπρόσδεκτος, ἰδού νῦν ἡμέρα σωτηρίας” (Β΄Κορ.6,2). ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: