ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Γιατί γονατίζουν τα παιδιά της Εθνικής ποδοσφαίρου;

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου


  Από τα παιδιά της Εθνικής δεν πρέπει να έχουμε πολλές απαιτήσεις. Τα περισσότερα μόνον μπάλα ξέρουν και αυτό τους φτάνει. Έχουν καταλάβει, όμως, ότι για να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές, για να βγάλουν χοντρό χρήμα πρέπει να είναι αρεστοί στα ΜΜΕ, ορθοπολιτικοί. Ως εκ τούτου γνωρίζουν ότι πρέπει να λένε όχι σε ό,τι τα ΜΜΕ και το υπόλοιπο κατεστημένο χαρακτηρίζουν ως ρατσισμό, φασισμό και πάσης φύσεως -φοβία. Έτσι, γνωρίζουν ότι θα τους φάει η μαρμάγκα, όσο παικταράδες και αν είναι, αν δεν υποκλιθούν στα κελεύσματα των ΜΜΕ. Το έχουν δει να συμβαίνει και φοβούνται ότι θα συμβεί και στους ίδιους. 

  Παρόλα αυτά υπάρχουν και τα αντίθετα παραδείγματα όπως του Τσιτσιπά. Τένις δεν βλέπω και δεν γνωρίζω, αλλά ο άνθρωπος είναι σίγουρα μέσα τους τρεις κορυφαίους τενίστες παγκοσμίως. Και όμως φωτογραφίζεται άνετα κρατώντας την ελληνική σημαία κόντρα σε κάθε άρρωστη πολιτική ορθότητα. Και πάλι τα ΜΜΕ είναι αναγκασμένα να τον παίζουν, αν και τα ελληνικά τουλάχιστον με χλιαρότητα (φανταστείτε να ήταν κορυφαίος τενίστας στον κόσμο κανένας που να πατούσε κάτω την ελληνική σημαία τι προβολή και τι κόντρα συνεντεύξεις θα του έκαναν). Αλλά ο Τσιτσιπάς δεν χρειάζεται τα ελληνικά ΜΜΕ. Τον παίζουν τα διεθνή. 


   Το μεγάλο αίσχος και όνειδος για το γονάτισμα της Εθνικής Ελλάδος ανήκει εξολοκλήρου στην ΕΠΟ, της οποίας κανένα από τα μορφωμένα υποτίθεται στελέχη δεν γνωρίζει στοιχειωδώς την ιστορία αυτού του τόπου. 
  Ακόμη και αν δεχθούμε την συλλογική ψύχωση ότι οι σημερινοί Γάλλοι (κατά το ήμισυ περίπου έγχρωμοι) πχ. είναι υπεύθυνοι για τις φρικαλεότητες ενίοτε που διέπραξαν προγονοί τους στην Αφρική (πράγμα βέβαια που η πολιτική ορθότητα δεν δέχεται όταν μιλούμε πχ. για τις ευθύνες των Γερμανών και τις αποζημιώσεις που οφείλουν για τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι πρόγονοί τους στην Ελλάδα) και άρα καλώς γονατίζουν, ποιες είναι άραγε οι αντίστοιχες φρικαλεότητες που διέπραξαν Έλληνες κατά μαύρων; 
 Μήπως που έπεφταν με φόρα οι πρόγονοί μας πάνω στα ξίφη των ορδών του Ιμπραήμ (οι περισσότεροι στρατιώτες του ήταν έγχρωμοι) που ρήμαξαν την Πελοπόννησο και στόχευαν στην γενοκτονία του ελληνικού στοιχείου στον Μοριά;

 Πέραν, όμως, του γεγονότος ότι οι δικοί μας πρόγονοι ποτέ δεν αδίκησαν κάποιους επειδή ήταν μαύροι, οι ανιστόρητοι και άσχετοι παράγοντες της ΕΠΟ θα έπρεπε να γνωρίζουν πόσο μεγάλη προσβολή στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 είναι αυτό που βάζουν τους παίκτες της Εθνικής να κάνουν. Και γιατί θα ρωτήσει κανείς είναι αυτό προσβολή στο 1821; Επειδή οι επαναστατημένοι Έλληνες από το πρώτο διάστημα της Επανάστασης και ήδη από την Α´ Εθνοσυνέλευση κατήργησαν την δουλεία στην ελληνική επικράτεια! Ναι, είμαστε το πρώτο κράτος στην Ευρώπη που κατήργησε την δουλεία! Και όχι μόνον αυτό, αλλά στο πρώτο σύνταγμα της Επανάστασης προβλεπόταν ότι όποιος δούλος (ασχέτως χρώματος, αλλά τότε οι δούλοι ήταν σχεδόν αποκλειστικά μαύροι) διέφευγε από τον ιδιοκτήτη του και εισερχόταν στην ελληνική επικράτεια, η ελληνική πολιτεία εγγυόταν την ελευθερία και προστασία του από τον ιδιοκτήτη του..... Και τους απογόνους των ηρώων που θέσπισαν αυτά πολύ προτού τα αποδεχθούν στον υπόλοιπο ῾῾ πολιτισμένο῾῾ κόσμο, οι τραγικοί παράγοντες της ΕΠΟ τους βάζουν να γονατίζουν για την συλλογική ευθύνη που υπάρχει στα μυαλά τους και μόνον για την καταπίεση των μαύρων!

3 σχόλια:

Eva είπε...

Κάποτε τρεις παίδες βρέθηκαν να σταθούν όρθιοι. Τώρα κανένας...

Α.Τ.ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Εδώ και πολλά χρόνια, στην Ελλάδα, ρατσιστικά αντιμετωπίζονται μόνο οι Έλληνες και ως αίρεση αντιμετωπίζεται μόνο η Ορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

"Εδώ καί πολλά χρόνια, στήν Ελλάδα, ρατσιστικά αντιμετωπίζονται ΜΟΝΟ οι Έλληνες καί ως ΑΙΡΕΣΗ αντιμετωπίζεται ΜΟΝΟ η Ορθοδοξία!"
Είχαμε πολύ καιρό αλήθεια νά διαβάσουμε μία τόσο πολύ ΜΕΣΤΗ εννοιών φράση, που σέ 18 λέξεις ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ καί όπως ΕΙΝΑΙ!
Ε Υ Γ Ε !