ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

...ακόμη και τώρα που επιτρέπεται η ανάσα...



  Κανέναν -ακόμα κι αν θέλει να το κόψει- δεν πιέζω να κόψει το κάπνισμα,
(πλην εξαιρέσεως, που υπήρχε απολύτως ζωτική ανάγκη).
Αν πρόκειται να το κάνει, πρέπει να το πάρει απόφαση ο ίδιος, συνήθως όταν αισθανθεί περισσότερο τις καταστροφές στα συστήματα του.
Είναι μιά πάρα πολύ δυνατή έξις, που δεν έχει σχέση με τον φυσικό καπνό των παλαιών,και που καταντάει ενα όχι καλό πάθος,το οποίο δυσκολεύονται να κόψουν ακόμα και αυτοί που το αποφασίζουν.

  Υπάρχουν όμως εκείνοι οι άνθρωποι που συναντήσαμε μέσα στη ζωή και γνωρίσαμε -κι ακόμα-, που μέσα τους μιλαει ο Θεός, και έχουμε απτές εμπειρίες αυτού τού χαρίσματος τους.
(Όταν σε βλέπουν για πρώτη φοράκαι σου λένε με απλότητα μικρού παιδιού,την ζωή σου, τους ανθρώπους σου,και πράγματα που μόνο εσύ γνωρίζεις,τότε σταματούν οι αθεϊστικές ιδεοληψίες και μένεις κολλημένος στον τοίχο άφωνος, μπρος στην απτή εμπειρία.)
Αυτοί λοιπόν έχουν πει,πως δυσκολεύονται οι άνθρωποι που θέλουν να απαλλαγούν
από ότι τούς μαυρίζει τα πνευμόνια και φθείρει τον οργανισμό τους, όχι μόνον διότι έχει γίνει μιά συνήθεια, αλλά και διότι υπάρχει και εκπεσών άγγελος που την υποδαυλίζει, προσπαθώντας να κάνει, όσο πιό πολύ κακό μπορεί,
-με διάφορα, για το "καλό" πάντα, προσχήματα- στο δημιούργημα τού Θεού, τον Άνθρωπο.
Προσπαθεί λοιπόν, να μην αφήσει τον άνθρωπο ν'ανασάνει.
Τού ψιθυρίζει διάφορα,τον απειλεί... (δεν είσαι άντρας...)ή τον φοβίζει... (δεν είσαι "in"...)μέχρι να ξανανάψει...
Κάνει οτι μπορεί για να του βάλει την ιδέα ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί......και είναι να μην σου μπει η ιδέα... ( ! )... πάνω σε οποιοδήποτε θέμα...... σταματάει η λογική, σταματάνε τα πάντα...
Τα αποτελέσματα, κωμικοτραγικά,τα βλέπουμε γύρω μας, ακόμα και τώρα που επιτρέπεται η ανάσα...Δικαιώνεται δε απόλυτα,ο τού Αγίου Πατρός Πορφυρίου λόγος: "Το κακό, είναι χαζό"

Δεν υπάρχουν σχόλια: