ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Το....καμπαναριό της λίμνης Resia...

Αυτό είναι το καμπαναριό που αναδύεται από τα νερά της λίμνης Resia (ή Ρεσενσιί) στην Βόρεια Ιταλία μερικά χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με Ελβετία και Αυστρία (3 και 2 αντίστοιχα).

Η Ρεσενσιί είναι η μεγαλύτερη λίμνη στις Άλπεις σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1000 μέτρων με έκταση 6.6 τ.χλμ. Τροφοδοτείται από τους ποταμούς Αδίγη, Καρλίνο και Ροτζενμπαχ.

Μέχρι και το 1939 στην περιοχή βρισκόντουσαν δύο αλπικά χωριουδάκια με τους κατοίκους τους να αρνούνται να τα εγκαταλείψουν παρά τη δύσκολη διαβίωση.
Η εταιρεία ηλεκτρισμού Montecatini τον Ιούλιο του 1939 θέλησε να ενώσει δύο μικρότερες λίμνες (Ρεσενσιί και Μιτερσιί) δημιουργώντας μία μεγαλύτερη τεχνητή έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τη λειτουργία ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου.

Τα έργα διακόπηκαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την περιοχή να πλημμυρίζει πια το 1950 αφού η εταιρία είχε λάβει επιδότηση 30 εκ. ελβετικά φράγκα.Η στάθμη της τεχνητής λίμνης ανέβηκε πέντε μέτρα, με αποτέλεσμα να καλύψει σχεδόν τα πάντα στο βυθό της. Λέω σχεδόν γιατί βλέπετε τι προεξέχει στη φωτογραφία.
Το καμπαναριό της εκκλησίας του 14ου αιώνα του χωριού Graun είναι το μόνο που έχει μείνει μέχρι σήμερα να θυμίζει ότι κάποτε στην περιοχή υπήρχε ζωή.
Το χειμώνα είναι εφικτό να περπατήσετε μέχρι το καμπαναριό καθώς η λίμνη παγώνει


Ο τοπικός θρύλος λέει πως τις κρύες νύχτες η καμπάνα ακόμα ηχεί. Αν όντως την ακούσετε τότε μάλλον πρωταγωνιστείτε σε κάποιο θρίλερ γιατί η καμπάνα μετaκινήθηκε μια βδομάδα πριν πλημμυρίσει η περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: