ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Όταν ο λαός δεν αντιδράσει(σέ ένα κακό που συμβαίνει)τότε θα τιμωρηθούν και οι άρχοντες και ο λαός.

Όταν εξαπατηθεί ο Λαός, ο κάθε αγύρτης (απατεώνας) κυβερνά!
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος.

  Έχουμε την αίσθηση ότι η κομματοκρατια στην Ελλάδα είναι σαν την Λερναία Ύδρα. Κόβεις ένα κεφάλι και βγαίνουν τρία. Είναι στην ουσία ένα πολυκέφαλο τέρας που τρέφεται από τις παθογένειες της φυλής μας.Η κινητήριος δύναμη που κινεί τον μηχανισμό της κομματοκρατιας είναι μία: ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
Όσο υπάρχει το χρήμα που λαδωνει και φιμωνει στόματα και συνειδήσεις δεν μπορεί να επέλθει απελευθέρωση από τα δεσμά της κομματοκρατιας.
Η πατρίδα έχει αλωθεί, επειδή ο λαός μας έχει αλλοιωθεί από την κομματοκρατια που έχει διαβρώσει τα θεμέλια του. Κι όταν λέμε ότι θέλουμε την πατρίδα μας πίσω σημαίνει ότι θέλουμε τον λαό μας πίσω. Να τον πάρουμε από τα νύχια της. Να τον περιθαλψουμε, να τον εξυγιάνουμε.
Θα έρθει κάποια στιγμή, που θα κλείσει η κάνουλα και δεν θα υπάρχει το χρήμα για να συντηρήσει αυτή την φαύλη εξουσία, τους "ημέτερους" και τους παρατρεχαμενους.
Τότε θα καταπέσουν όλοι σαν χάρτινοι πύργοι. Τότε δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης . Τότε ακριβώς θα απελευθερωθεί η αλλοιωμένη συνείδηση του λαού μας.
Τότε... θα δώσει ο κάθε φιλότιμος Έλληνας από το περίσσευμα της καρδίας του για να αναστηθεί η ιερή μας πατρίδα!
Θωμαή Στεφανοπούλου

* * * * *

Όταν ο λαός δεν αντιδράσει(σέ ένα κακό που συμβαίνει)τότε θα τιμωρηθούν και οι άρχοντες και ο λαός.
Γιατί τιμωρείται ο λαός;
Διότι απεδέχθει την αμαρτία που εργάζονται οι άρχοντες.
Όπως και να έχει το πράγμα, μόνον όταν ο λαός αντιδράσει, τότε δεν θα τιμωρήσει ο Θεός το λαό.Αυτό να το ξέρουμε πολύ καλά.
Γι αυτό, ο λαός πρέπει όταν βλέπει κάτι κακό, να αντιδρά.
Το ίδιο πράγμα ισχύει και εις την Εκκλησία, όταν άρχοντες κακοί επιβάλλουν φερ’ ειπείν αιρετικές θέσεις ή ότι άλλο, ο λαός θα φωνάξει!
Θα διαμαρτυρηθεί!
Θα επαναλάβω, δεν θα κάνει επανάσταση, αλλά θα διαμαρτυρηθεί και αυτό σημαίνει υγεία και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να τιμωρηθεί ο λαός.
Όταν όμως ο λαός δεν αντιδράσει, τότε θα τιμωρήσει ο Θεός και τους άρχοντες και το λαό.

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος
Απόσπασμα από την 21η ομιλία στο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης
« Προφήτης Ιεζεκιήλ »

Δεν υπάρχουν σχόλια: