ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες οι οποίες "μιλάνε" από μόνες τους....


  Υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες οι οποίες "μιλάνε" από μόνες τους. Κάποιες που εντυπωσιάζουν με τον αυθορμητισμό τους, με την "σκηνοθεσία" τους, με την ωμότητά τους και γενικά με το όλο στήσιμό τους. Φωτογραφίες τις οποίες μπορείς ώρα πολλή να τις κοιτάς και να βγάζεις χίλια δυό συμπεράσματα.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την παρακάτω φωτογραφία του αδελφικού φίλου και συμμαθητή, του Αβέρκιου (Σιμωνοπετρίτη).

 Με μιά τέλεια και "εύγλωττη" φωτογραφία μας δίνει μαθήματα ζωής και μας καταδεικνύει τί σημαίνει "μνήμη θανάτου" και "μελλοντική ελπίδα"!!
Με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο κοιτάει, με περισσή χαρά, το κρανίο του κατά σάρκα πατέρα του και μας δίνει θεολογικό μάθημα (τολμώ να πώ) για την κενοδοξία και την ματαιότητα των συμπεριφορών μας αλλά και για την ελπίδα της μελλοντικής ζωής, που είναι και το παρήγορο ζητούμενο!
Μπροστά στο γεγυμνωμένο οστό βλέπει την μελλοντική αληθινή βασιλεία με έκδηλη ελπίδα και χαρά. Σχεδόν αδιανόητο για εμάς!

 Ο Θεός να μας φωτίζει και να μας δίνει δύναμη ώστε να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις έτσι όπως τις αρμόζουν, δηλαδή όχι με υπέρμετρη απελπισία και απόγνωση, αγωνιώντας μόνο για την "μελλοντική ζωή".
Ας θυμόμαστε πάντα αυτήν την έκφραση του αδερφού Αβέρκιου προς τον πατέρα του...Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: