ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Ουδεμία χαρά μας πάνω σε αυτή τη γη,δεν πρέπει να είναι πάνω από το Χριστός Ανέστη


  Πριν την Ανάσταση του Χριστού, μπορούσαν όλοι να δουν το Χριστό, πιστοί και άπιστοι, ακόμα και οι δαίμονες.
 Όμως μετά την Ανάσταση κάνεις δεν μπορεί να δει το Χριστό, εκτός και αν έχει μεγάλη χάρη Αγίου Πνεύματος,όπως οι Άγγελοι.
  Την Ανάσταση του Χριστού, την έμαθαν πρώτα οι Μυροφόρες και μετά οι μαθητές του Χριστού.Αυτό δεν είναι τυχαίο...
  Γιατί ο Χριστός επιτρέπει οι γυναίκες, να μάθουν πρώτες την Ανάσταση, και όχι οι άνδρες; Διότι οι γυναίκες μπορούν να αγαπήσουν περισσότερο το Θεό, από τους άνδρες και αυτή η αγάπη τους για το Θεό, θα είναι ικανή να βοηθήσουν και τους άνδρες.
 Απόδειξη είναι η ίδια η Παναγία,που αγάπησε το Χριστό περισσότερο από όλους τους ανθρώπους. Η διαφορά μεταξύ της αγάπης της Παναγίας και του Τιμίου Προδρόμου,προς το Χριστό είναι ασύγκριτη.Η γυναίκα όταν δοθεί στο Χριστό, αγγελοποιείται και Θεώνεται γρηγορότερα και σαν μαγιά, έχει καλύτερη αναπλαστική ικανότητα από τους άνδρες.Αυτή είναι η εμπειρία της εκκλησίας μας.   
 Πάνω στον Γολγοθά,οι μαθητές του Χριστού,από φόβο εγκαταλείπουν το Χριστό, όμως οι μαθήτριες του Χριστού είναι εκεί και δεν τον εγκαταλείπουν. Αν όμως η γυναίκα δοθεί στον διάβολο,έχει την δύναμη να ρίξει όλους τους άνδρες! Αν όμως δωθεί στον Θεό, μπορεί να βοηθήσει όλους τους άνδρες και όλο τον κόσμο, όπως έκανε και κάνει η Παναγία μας. Αυτή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη χαρά,επί της γης,ότι ο Χριστός Ανέστη! Ουδεμία χαρά μας πάνω σε αυτή τη γη,δεν πρέπει να είναι πάνω από το Χριστός Ανέστη. Ουδεμία!

Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: