ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Το μεγαλύτερο όπλο κατά της εξουσίας που ασκείται με κατάχρηση είναι η ατομική προσευχή και η συλλογική προσευχή της Εκκλησίας!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου 

Το Κακό αυτοκαταστρέφεται, αν το αφήσουμε. Αυτό είναι το νόημα της Εντολής του Κυρίου "Μη αντιστήναι τω πονηρώ."
Το να αφήσεις το Κακό στην αυτοκαταστροφή του, δε σημαίνει να μείνεις με σταυρωμένα χέρια. Σημαίνει να κάνεις αυτό που είναι στη δύναμή σου.
Ας αφήσουμε το Κακό να καταπέσει από μόνο του.
Οι αρχαίοι περιέγραψαν την αλήθεια αυτή στο μύθο του Κρόνου: Ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του. Ο Κύριος μας φυλάει από τον κόσμο που παρέρχεται και η επιθυμία αυτού: Αυτή είναι η έννοια της Εντολής "Να ζείτε σ΄ αυτόν τον κόσμο, αλλά να μην είστε από τα στοιχεία αυτού του κόσμου."
Η εξουσία σήμερα στην Ελλάδα τρομοκρατεί τον κόσμο. Απειλεί , αλλά η ίδια φοβάται μήπως αναγκαστεί να πραγματοποιήσει τις απειλές της. Η ενοχή αυτών που κάνουν κατάχρηση εξουσίας τους κατατρώει και θα τους συντρίψει. Η εξουσία τους, όπως κάθε εξουσία, είναι δοσμένη άνωθεν,πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασκείται με κατάχρηση.
Το μεγαλύτερο όπλο εναντίον της εξουσίας που ασκείται με κατάχρηση είναι η ατομική προσευχή και η συλλογική προσευχή της Εκκλησίας!

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διδακτικό Κείμενο και Κατατοπιστικό!