ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τουρκαλβανοί βανδάλισαν εκκλησία 400 ετών στη Μοσχόπολη Κορυτσάς

Στο στόχαστρο τουρκαλβανών ληστών που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο βρέθηκε για ακόμη μία φορά μια εκκλησία 400 χρόνων στη Μοσχόπολη Κορυτσάς. Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου άγνωστοι πριόνισαν τα κάγκελα της εξωτερικής πόρτας και κατόρθωσαν να αφαιρέσουν σημαντικό μέρος του τέμπλου και των εικόνων, ενώ φεύγοντας πήραν και το χρηματοκιβώτιο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι η τέταρτη φορά που η συγκεκριμένη εκκλησία γίνεται στόχος κακοποιών, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και σε διάφορα άλλα πολύτιμα αντικείμενα. 
Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων "πρώτης κατηγορίας" και η τελευταία αναστήλωσή της, με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγινε το 2008. 
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΕΑΔ, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Οι περιπτώσεις κλοπής σε εκκλησίες και άλλα θρησκευτικά κτήρια επαναλαμβάνονται πολύ συχνά, βεβηλώνοντας και θέτοντας σε κίνδυνο εξαφάνισης τις αναντικατάστατες αυτές αξίες της εθνικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς". 
Το ΚΕΑΔ ζήτησε αλληλεγγύη από τους πολίτες απέναντι σε αυτές τις πράξεις βίας και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να εξιχνιάσουν, το συντομότερο δυνατόν, όλα αυτά τα περιστατικά, οδηγώντας τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Το βίντεο από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: