ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μια 9χρονη κοπέλα από το Αζερμπαϊτζάν βαπτίζεται Ορθόδοξη, παίρνοντας το όνομα Σειρήνα - Σουμέλα, προς τιμήν της Παναγίας του Πόντου...

Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός έζησε η μικρή Ορθόδοξη Κοινότητά μας, την περασμένη Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, με την βάπτιση της 9χρονης Σειρήνας - του νεότερου μέλους της Εκκλησιαστικής Χορωδίας της Επισκοπής μας. Η μητέρα της -ψυχολόγος στο κρατικό νοσοκομείο του Μαπούτο- κατάγεται από το Αζερμπαϊτζάν, ο δε πατέρας της είναι Μοζαμβικανός, με ανώτατες σπουδές στην Κούβα. 

Η μικρή Σειρήνα ζει από πολύ κοντά και σχεδόν καθημερινά την εκκλησιαστική ζωή της Ορθοδοξίας, μες από τη Νεανική Συντροφιά και τη Χορωδία μας, με τόσον ενθουσιασμό μάλιστα, ώστε ζήτησε μόνη από τον οικείο Επίσκοπο να βαπτισθεί, δεδομένου ότι και από το οικογενειακό περιβάλλον της ουδείς ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι γονείς της πάντως με χαρά έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για την είσοδο της θυγατέρας τους στην Ορθόδοξη Πίστη. 

Το υπέροχο αυτό εννιάχρονο κορίτσι κατηχήθηκε επί δύο χρόνια και το όνομα που ζήτησε και έλαβε, ως νεοφώτιστη, είναι Σουμέλα, το όνομα της Παναγίας του Πόντου. Τα ιερά Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος τελέσθηκαν κατά το αρχαίο τυπικό, κατά την διάρκεια δηλαδή της Θείας Λειτουργίας, από τον χοροστατούντα Επίσκοπο Ιωάννη -ενώ λειτουργούσε φιλοξενούμενος ιερέας από το Κογκό- και εν συνεχεία η νεοφώτιστη έψαλε μαζί με τη Χορωδία, βοήθησε μάλιστα τον Αρχιερέα να μοιράσει το αντίδωρο στο κατασυγκινημένο εκκλησίασμα.

2 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι, ""Τα ιερά Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος τελέσθηκαν κατά το αρχαίο τυπικό,"" αλλά μάλον κατά το μοντέρνο τυπικό έγιναν, αφού απ΄ότι βλέπω στις φωτογραφίες, η κολυμπήθρα είναι μικρή για να χωρέσει η Σουμέλα και να γίνουν πλήρως οι τρείς καταδύσεις και οι τρείς αναδύσεις όπως ορίζει το τυπικό. Επίσης στη φωτό του Χρίσματος φαίνονται τα μαλλιά της στεγνά!!! Άρα μάλλον τελικά ποδόλουτρο της έκανε ο Επίσκοπος Ιωάννης και όχι Άγιο Βάπτισμα.
Ο Θεός να μας ελεήσει!!

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Γι αυτό μάλλον δεν υπάρχει και φωτογραφία από την στιγμή που μπαίνει στην κολυμβήθρα....