ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Β. ΚΟΡΕΑ: Κάθε Βορειοκορεάτης πρέπει να προσεύχεται κάθε ημέρα στην εικόνα του πεθαμένου προέδρου Κιμ Ιλ Σουνγκ

Την ώρα που οι Αμερικάνοι εορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών, μια εορτή που γίνεται για να εκφράσει η κάθε οικογένεια την ευγνωμοσύνη της προς το Δημιουργό και προς τα αγαπημένα της πρόσωπα, στη κομμουνιστική Βόρεια Κορέα, πρέπει να γίνεται σε κάθε γεύμα «ευχαριστία» στον «αιώνιο πρόεδρο» του έθνους, Kim Il Sung (πέθανε στις 8 Ιουλίου 1994).
«Το καλύτερο σημείο του τοίχου σε κάθε σπίτι στη Βόρεια Κορέα πρέπει να έχει κρεμασμένες και καλά φροντισμένες φωτογραφίες του Kim Il Sung και του Kim Jong Il (πέθανε το 2011)», εξηγεί ο Eric Foley, εκ μέρους της χριστιανικής οργάνωσης ‘Seoul USA’. «Σε κάθε γεύμα , οι οικογένειες κοιτάνε στην εικόνα του προέδρου και προσεύχονται, “Σε ευχαριστώ, πατέρα Kim IlSung, για αυτό το φαγητό”». 
Ενώ οι περισσότεροι δυτικοί θεωρούν αυτή την απομονωμένη ασιατική χώρα ότι είναι άθεη, ο Foley λέει ότι στην πραγματικότητα είναι ίσως το πιο θρησκευτικό έθνος στη γη, διότι το 100 τοις εκατό των πολιτών της οφείλουν να λατρεύουν τονKim Il Sung, τον αποκαλούμενο "Αιώνιο Ήλιο της Ανθρωπότητας". Η Βόρεια Κορέα είναι η μόνη στον κόσμο«νεκροκρατία» ("necrocacy") – που θα διοικείται για πάντα από τον αποβιώσαντα αιώνιο πρόεδρό της. 
«Αυτό αποτελεί πρόκληση για τους Χριστιανούς, οι οποίοι αρνούνται να προσκυνήσουν κάποιον άλλο εκτός από τον Θεό», λέει ο Foley. «Όποιον δουν να σκύβει το κεφάλι και να προσεύχεται τον θεωρούν “ανατρεπτικό πολίτη” και τον διώκουν». 

Η αντιμετώπιση αυτής της ειδωλολατρίας είναι το πιο πιεστικό ζήτημα για την χριστιανική εκκλησία της Βόρειας Κορέας. Ο τρόπος αντιμετώπισης βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες : στις 10 Εντολές , την Προσευχή του Κυρίου, τον Μυστικό Δείπνο του Κυρίου και τα Δόγματα των Αποστόλων». Κάθε ένα από αυτά είναι μια προστασία από την ειδωλολατρία και τους βοηθά να πλοηγηθούν μέσα από την επίσημη θρησκεία του κράτους της Βόρειας Κορέας γνωστή ως ‘Juche’. 
«Καθώς οι χριστιανοί στην Αμερική ευχαριστούν τον Θεό για τις ευλογίες και την ευημερία, αυτές τις εορτές, ας εξετάσουμε την ανάγκη να καταπολεμήσουμε την ειδωλολατρία και στη δική μας ζωή», λέει ο Foley. «Ας δυναμώσουμε την πίστη μας παίρνοντας μαθήματα από το παράδειγμα των αδελφών μας εν Χριστώ στη Βόρεια Κορέα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: