ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Άγιος Συμεών του Βερχοτούρ.Ο προστάτης άγιος της Σιβηρίας

3. Sf Simeon de Verhotur 70
Ο Άγιος Συμεών του Verkhoturye γεννήθηκε το 1607 σε μια οικογένεια ευγενώνΤο 1620 μετακόμισε στο Μερκουσίνο(53 χλμ από το Βερχοτούρ) αλλά απέκρυψε την καταγωγή του και ζούσε τη ζωή ενός ζητιάνου. Περπατούσε στα χωριά και για εργασία είχε να ράβει παλτά και άλλα ρούχα, κυρίως για τους φτωχούς.
Όμως πολλές φορές σκοπίμως παρέλειπε να ράβει κάτι είτε ένα γάντι, ή ένα μαντήλι, για τα οποία υπέμενε βρισιές από τους πελάτες του.
3. Sf Simeon de Verhotur 1.1

Ασκητικά περιπλανιόταν πολύ, αλλά πιο συχνά ζούσε σε ένα νεκροταφείο του χωριού Merkushinsk που δεν απέχει πολύ από την πόλη της Verkhoturye (στα περίχωρα του Περμ). Ο Άγιος Συμεών αγαπούσε τη φύση στα Ουράλια, και μέσα στην φύση προσευχόταν στο Δημιουργό του κόσμου. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο άγιος αγαπούσε να πηγαίνει για ψάρεμα στην ηρεμία της μοναξιάς. Αυτό του θύμιζε τους μαθητές του Χριστού, των οποίων το έργο συνέχισε, με την καθοδήγηση των τοπικών πληθυσμών στην αληθινή πίστη. Μέσα από τις συνομιλίες του ο σπόρος της χάριτος, αναπτύχθηκε σταδιακά η Χάρις του Αγίου Πνεύματος στα Ουράλια και στη Σιβηρία, όπου ο άγιος ήταν ιδιαίτερα σεβαστός.
3. Sf Simeon de Verhotur 41

Ο Άγιος Συμεών του Verkhoturye πέθανε το 1642, όταν ήταν 35 ετών. Θάφτηκε στο νεκροταφείο Merkushinsk στην εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Στις 12 Σεπτέμβρη του 1704, με την ευλογία του Μητροπολίτη Φιλόθεο του Τομπόλσκ, το ιερό λείψανο του Αγίου Συμεών μεταφέρθηκε από την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο μοναστήρι Verkhoturye στο όνομα του Αγίου Νικολάου.Το 1716 ο ναός κάηκε από πθρκαγιά αλλά το λείψανο έμεινε ανέπαφο
Ο άγιος Συμεών έκανε πολλά θαύματα μετά το θάνατό του.  Μια ιδιαιτερότητα των εμφανίσεων του αγίου ήταν ότι με την επούλωση των σωματικών αναπηριών, έδινε επίσης οδηγίες και υποδείξεις για την ψυχή.Ο βίος του αναφέρει ότι ο μητροπολίτης Τομπολσκ Ιγνάτιος αμφισβήτησε την αφθαρσία του λειψάνου του και την αγιότητά του.Μετά από αυτό αρρώστησε σοβαρά και στον ύπνο του εμφανίστηκε ο Άγιος.Ο μητροπολίτης συγκλονίστηκε και όρισε όπως να συλλεγούν πληροφορίες για τον βίο του

Η μνήμη του αγίου Συμεών του Verkhoturye γιορτάζεται  στις 18 ΔεκεμβρίουΔεν υπάρχουν σχόλια: