ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ομιλία για τον ιερέα που έδωσε τη ζωή του για τους μουσουλμάνους

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016:Ομιλία για τον ιερέα που έδωσε τη ζωή του για τους μουσουλμάνους
Αποτέλεσμα εικόνας για Даниил Сисоев
Ασφαλώς κανείς δυτικός άνθρωπος δεν αγάπησε τους μουσουλμάνους όσο ο Ρώσος ορθόδοξος ιερέας π. Δανιήλ Σισόεβ. Τους αγάπησε τόσο, ώστε αφοσιώθηκε σ’ ένα τιτάνιο ιεραποστολικό έργο, για να γνωρίσουν τον Ιησού Χριστό όσο το δυνατόν περισσότεροι, όχι μόνο μουσουλμάνοι, αλλά και ακραίοι Ρώσοι νεοπαγανιστές, υπερεθνικιστές, προτεστάντες κ.λ.π.

Πίστευε ακράδαντα πως, εκεί όπου βρίσκονται, είναι παγιδευμένοι και καταστρέφονται. Διακήρυττε πως, αν δεν μεταφέρουμε το λόγο του Χριστού στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε άλλες θρησκείες και δόγματα, θα είμαστε άσπλαχνοι και ρατσιστές. Το μόνο κίνητρό του ήταν η ανιδιοτελής αγάπη.
Η προσπάθειά του αυτή απέφερε πολλούς καρπούς, δεκάδες μουσουλμάνοι και προτεστάντες τον αγάπησαν, όμως άλλοι τον μίσησαν. Μετά από πολλές απειλές, δολοφονήθηκε μέσα στην εκκλησία, στη Μόσχα, στις 19 Νοεμβρίου 2009, σε ηλικία 34 ετών.
Η απόδοση τιμής στο θάνατό του είναι αφορμή για κήρυγμα αγάπης, όχι μίσους, γιατί εκείνος κινήθηκε μόνον από αγάπη, χωρίς κανενός είδους ρατσιστικό ή ιμπεριαλιστικό συναίσθημα.

Για τον π. Δανιήλ θα μιλήσει ο Ρεθεμνιώτης θεολόγος και συγγραφέας Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ώρα 5 μ.μ., στα πλαίσια των εβδομαδιαίων συνάξεων της ενορίας του μητροπολιτικού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνου, στην αίθουσα της ενοριακής εστίας (πίσω από το ναό της αγίας Βαρβάρας, ακριβώς δίπλα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη). Τίτλος της ομιλίας: «Ο νεομάρτυρας ιεραπόστολος π. Δανιήλ Σισόεβ και η σημασία του μαρτυρίου του».
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Даниил Сисоев
Περισσότερα άρθρα για τον βίο και το μαρτυρικό τέλος του  νεομάρτυρα Δανιήλ Σισόεβ


Δεν υπάρχουν σχόλια: