ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Η δεντροεκκλησία του Αγίου Παΐσίου


Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, σύννεφο, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
 Το εκκλησάκι προς τιμήν του Αγίου Παΐσιου χτισμένο μέσα σε ένα υπεραιωνόβιο δέντρο (δρυς) 300 ετών, βρίσκεται στο χωριό Αγία Βαρβάρα στην Κόνιτσα.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, εσωτερικός χώρος

 Ο Άγιος συνήθιζε να περνά από κει όταν ήταν νέος,μέχρι να φτάσει στο κοντινό χωριό Αμάραντος, για να εκτελέσει ξυλουργικές εργασίες.
Το δέντρο έχει μεγάλη ιστορία, καθώς ταξιδιώτες έχουν περάσει νύχτες στο εσωτερικό του, γύρω από αναμμένη φωτιά για να ζεσταθούν.


Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές, όμως σώθηκε χάρη στον κάτοικο της Αγίας Βαρβάρας, Χάρη Πορέτση, για να μετατραπεί σε προσκυνηματικό τόπο του Άγιου Παΐσιου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

 Το αδύναμο ευλογημένο δέντρο θωρακίστηκε εσωτερικά με πέτρα από την περιοχή και μετατράπηκε σε δενδροκκλησιά. Το ύψος της εκκλησίας είναι 2.10. Εξωτερικά υπάρχει μια μικρή καμπάνα ενώ στο εσωτερικό που χωρούν μόλις δύο άτομα, υπάρχει εσοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να ανάψει το κερί του, ένα καντήλι, μια εικόνα του Χριστού και μια της Παναγίας και στο κέντρο η εικόνα του Αγίου Παϊσίου πλημμυρισμένη από τάματα πιστών.

1 σχόλιο:

Γεωργός... είπε...

Αθάνατη Χριστιανικη Ελλάδα....Δεν θα παψης να μας ευφραίνεις και να μας ΔΊΝΕΙΣ ελπίδες όσο τα τέκνα σου κρατούν την πίστη τους με αυτές τις πράξεις τους...