ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Όταν λες: «Κύριε Ιησού Χριστέ» τρέμει όλη η κόλαση, μόνο να την λες από την καρδιά σου!

 Γέροντας Κλεόπας Ηλίε

"Δεν μπορεί να σε αλλάξει κανείς, όταν στην καρδιά σου έχεις τον Χριστό. Αλλά πρέπει να είσαι σε κάποιο βαθμό της εσωτερικής προσευχής. Όταν λες: «Κύριε Ιησού Χριστέ» τρέμει όλη η κόλαση, μόνο να την λες από την καρδιά σου!"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ.
(Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει…
‘’ Όπως δεν είναι δυνατόν ποτέ, κανένας άνθρωπος να ζήσει χωρίς καρδιά, έτσι δεν είναι δυνατόν ποτέ, κανένας άνθρωπος και με κανένα τρόπο να σωθεί, χωρίς τη γνώση της Αγίας Γραφής και την τήρηση των δογμάτων αυτής, με ευγνωμοσύνη και ανδρεία.
Όλα τα κακά συμβαίνουν διότι δεν προσέχουμε στην ανάγνωση της Αγίας Γραφής, αυτό έχει καταστρέψει τα πάντα. Η άγνοια της Αγίας Γραφής είναι η αιτία που βλάστησε η μεγάλη καταστροφή των αιρέσεων.

Τίποτα δεν είναι ισχυρότερο, από τα λόγια της Αγίας Γραφής. Είναι ισχυρότερα και από τα θαύματα. Όταν έκανε θαύματα ο Χριστός ο κόσμος αντέλεγε, όταν τους ανέφερε λόγια από τις Γραφές σιωπούσαν και δεν μπορούσαν σε τίποτα να απαντήσουν. Για το λόγο αυτό η Αγία Γραφή αποτελεί πλήρης απόδειξη της αληθείας των δογμάτων της πίστεώς μας .
Όποιος προσέχει στη μελέτη της Αγίας Γραφής, δεν ζητάει θαύματα.
Η μελέτη αυτής, καθαρίζει την ψυχή και την αγιάζει. Καθιστά τα μάτια της ψυχής μας οξύτατα, υγιές και λαμπρά, είναι η αλάνθαστη ζυγαριά, ο γνώμονας και ο κανόνας του πνεύματος. Είναι κριτήριο των όντων, ακριβές και απαραπλάνητο.
Τίποτα δεν υπάρχει ωραιότερο και τίποτα υγιεινότερο από την ψυχή εκείνη που τρέφεται με τους λόγους της Γραφής, στέκεται πάνω από κάθε ασθένεια, από κάθε πείνα, από κάθε αδυναμία και δύσκολη κατάσταση, κανένας δεν θα μπορέσει αυτή να την νικήσει, όπως το αδαμάντινο σώμα δεν μπορεί ο σίδηρος να το χαράξει.
Αυτή μας οδηγεί στο Θεό και μας παρέχει την Θεογνωσία, αυτή δημιουργεί πρόβατα, μας διαφυλάττει και δεν αφήνει τους λύκους να εισέλθουν, μας καθιστά ασφαλείς και δεν μας αφήνει να πλανόμαστε.

Δια μέσου αυτής μπορούμε να αναγνωρίζουμε τους πραγματικούς ποιμένες από τους ψεύτικους ή πλανεμένους.
Μας κάνει φοβερούς στους δαίμονες. Μας εξοπλίζει την γλώσσα και το μυαλό μας ως η μάχαιρα του Αγίου Πνεύματος.
Η μελέτη της Αγίας Γραφής είναι η τροφή της ψυχής, ο στολισμός της, το φάρμακο της και η ασφάλεια της, την κάνει επιτήδεια και τη μαλακώνει.
Με αυτήν διορθώνουμε τους πάντες.
Χωρίς την ανάγνωση της Αγίας Γραφής δεν είναι δυνατό να γίνει κανένας τέλειος. Η φύση της ψυχής μας είναι τέτοια που είτε σώζεται, είτε καταστρέφεται παντελώς, εξαιτίας των λόγων της Αγίας Γραφής. Αυτοί που θέλουν να σωθούν ας προσέξουν στην μελέτη της Αγίας Γραφής.
‘Όταν δει ο Θεός ότι ενδιαφερόμαστε πολύ να κατανοήσουμε την Αγία Γραφή, αμέσως μας φωτίζει τη σκέψη μας και αποκαλύπτει στην ψυχή μας την αληθινή διδασκαλία.
Δεν είναι ποτέ δυνατόν να μην πειστεί εκείνος που μελετάει την Αγία Γραφή χωρίς προκατάληψη.
‘Όταν μελετάμε την Αγία γραφή, μας μιλάει Ο ίδιος Ο Χριστός, οι Θεοφόροι μαθητές Του και οι προφήτες, μας μιλάει Το ίδιο Το Πανάγιο Πνεύμα (και δεν υπάρχει μέσα στην Αγία Γραφή τίποτα το ανθρώπινο). Ενώ όλα τα άλλα αναγνώσματα είναι γνώμες και θεωρίες ανθρώπων.
Ποιός είναι ο χοίρος που καταπατεί τους μαργαρίτες ? Αυτός που δεν θεωρεί την Αγία Γραφή πολύτιμη και άξια σεβασμού. Και ποιος είναι τόσο άθλιος που να μην την θεωρεί άξια σεβασμού και πολυτιμότερη από οτιδήποτε άλλο ? Αυτός που δεν της αφιερώνει μήτε τόση ώρα όσο στις πόρνες και στα άλλα σατανικά θεάματα. Και ενώ ο Θεός προστάζει να ακούμε και να εκτελούμε τους λόγους του, εμείς τους περιφρονούμε και βλέπουμε αλλού...
Τέλος λέει. Θέλεις να δεις τη δύναμη και την πανουργία του διαβόλου, ξεκίνησε την μελέτη της Αγίας Γραφής και θα δεις ότι δεν θα σε αφήνει. Διότι η περιφρόνηση της ακρόασης των θείων γραφών, προδίδει σατανική διάνοια, που δεν μας αφήνει να δούμε το θησαυρό και να κερδίσουμε τον πλούτο του ουρανού. ‘’

Και καταλήγει στο τελικό συμπέρασμα ο ιερός Χρυσόστομος…
Η μοναδική οδός σωτηρίας μας και η ακράδαντη πίστη μας στο Θεό, προέρχεται μόνο από την μελέτη της Αγίας Γραφής, και την τήρηση των δογμάτων αυτής, με ευγνωμοσύνη και ανδρεία .