ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ιερέας της Αυτοκέφαλης ''Εκκλησίας'' της Ουκρανίας ''κοινώνησε'' πιστούς online!

Γραφείο ειδήσεων: Romfea.gr

online oukrania
Με ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι το περασμένο Σάββατο, χρήστες του κοινωνικού δικτύου Facebook από την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ο πρωθιερέας Ίγκορ Σάββα, κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό του Μητροπολίτη Επιφανίου, ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι με την έναρξη της καραντίνας η κοινότητά του ασκεί την τέλεση Θείας Ευχαριστίας και Μετάληψης on-line.

«Με την έναρξη της καραντίνας τελούμε Θεία Λειτουργία on-line… Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που πέρασε σκεπτόμουν τι μας παρεμποδίζει να κάνουμε τη Λειτουργία πλήρη. Δεόμαστε όπως αυτός ο άρτος και αυτός ο οίνος να γίνουν Σώμα και Αίμα Χριστού, ούτως ώστε να μας καταστήσουν μεταλαβόντες Αυτού, ίνα γίνωμεν Σώμα Αυτού. Είναι δυνατόν να μην ισχύει αυτή η προσευχή εξ αποστάσεως; Μήπως τα ερτζιανά κύματα (WiFi) ή και η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών αποτελούν εμπόδιο για την πορεία μας προς την ένωσή μας με τον Χριστό και με το ζωοποιό Σώμα και Αίμα;» - τονίζει μέσω μηνύματος ο πρωθιερέας Ίγκορ.

Επίσης ο Ουκρανός κληρικός πρόσθεσε: «Το περασμένο Σάββατο είχα μια θαυμάσια εμπειρία συμμετέχοντας στη τέλεση πλήρους συλλείτουργου με θεία μετάληψη, το οποίο διοργανώθηκε μέσω της εφαρμογής συνομιλίας και τηλεδιάσκεψης Hangouts Google χοροστατούντος του π. Δημήτρη Βάισμπουρντ. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες στη τελετή έβαλε μπροστά από την οθόνη τον άρτο, τον οίνο και το νερό. Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Ιωάννη του Χρυσοστόμου με το να διαβάζουν και να ψέλνουν οι συμμετέχοντες μέρη της ακολουθίας εκ περιτροπής. Ο καθαγιασμός των Τίμιων Δώρων έγινε με τον ίδιο τρόπο, όπως και κατά τη διάρκεια της ιερουργίας στον Ιερό Ναό. Όλοι οι συμμετέχοντες κοινώνησαν, ο καθένας στην οικεία του!!! Ήταν μια θαυμάσια και μυσταγωγική Θεία Λειτουργία».

Άλλοι συμμετέχοντες στην τελετή επίσης επιβεβαιώνουν το γεγονός της τέλεσης της Ευχαριστίας on-line.

Η κοινότητα προτίθεται να καταστήσει τέτοιες λειτουργίες τακτικές προσκαλώντας νέα μέλη και αναζητώντας χρηματοδότες.

Ο πρωθιερέας Ίγκορ Σάββα στον ελεύθερο χρόνο του, πέραν της ιερατικής του δραστηριότητας, παρέχει γνωματεύσεις ως ψυχολόγος και διδάσκει το παίξιμο της κιθάρας, επίσης on-line.

Η Ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει το εν λόγω γεγονός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: