ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

...είδε την ψυχή του Φώτη Κόντογλου να την κρατά ο Άγιος Εφραίμ, και μέσα σε δόξα να την οδηγεί στον Ουρανό!



  Περνούσε δύσκολες ημέρες στο νοσοκομείο ο αείμνηστος και εξαίρετος λογοτέχνης και Αγιογράφος Φώτης Κόντογλου, και η πιστή και αγαπημένη γυναίκα του Μαρία Κόντογλου, η γυναίκα που πέρασε ολόκληρη ζωή σιμά του με την ιερή επιλογή της υλικής πτωχείας, της εξωλογικής, καρδιακής πίστης και του πνευματικού πλούτου ήταν γονατιστή και προσευχόταν για την θεραπεία του. Επικαλούνταν τον Μεγάλο μας Άγιο Εφραίμ.
   Ο Φώτης Κόντογλου ευλαβούνταν ιδιαίτερα τον Άγιο. Με την πληροφορίες του ιδίου του Αγίου, Θεία Χάριτι,, φιλοτέχνησε την πρώτη εικόνα του.
 Η σύζυγός του δεόταν ακατάπαυστα. Περίμενε. Το θαύμα της ανάρρωσης.Αντ'αυτού είδε το Θαύμα της Αιωνίου Ζωής και της Μακαρίας Αναπαύσεως.
Την ώρα που προσηύχετο,είδε την ψυχή του Φώτη Κόντογλου να την κρατά ο Άγιος Εφραίμ, και μέσα σε δόξα να την οδηγεί στον Ουρανό!
Εκείνη ακριβώς την ώρα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο,της ανακοίνωνε ότι ο άνδρας της δεν βρισκόταν στη ζωή.Ο Φώτης Κόντογλου έφευγε.
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας και Θαυματουργός Εφραίμ που εορτάζει αύριο, ήταν ο πρεσβευτής, ο διάμεσος που τον οδήγησε κατευθείαν στον Ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: