ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Τι μπορεί να κάνει κάποιος σε έναν άνθρωπο που έχει ελπίδα στο Θεό; Τίποτα!

Μνήμη του δικαίου και πολύαθλου Ιώβ.


  Τι μπορεί να κάνει κάποιος σε έναν άνθρωπο που έχει ελπίδα στο Θεό; Τίποτα!
Τι είναι ο φόβος; Ποιος είναι ο φόβος; Ο φόβος του θανάτου; Ο Χριστός κατήργησε το θάνατο! Πού έγκειται ο φόβος; που έγκειται η απειλή; Η απειλή για μας είναι μόνο μία. Μία είναι η απειλή μας, να χάσουμε τον Χριστό. Αυτό είναι απειλή.
Εάν ο άνθρωπος χάσει τη σχέση του με τον Χριστό, πράγματι, ό,τι και να αποκτήσει στη ζωή του είναι ταλαίπωρος. Είναι ταλαίπωρος ο άνθρωπος που έχασε το Χριστό στη ζωή του. Και αυτός που βρήκε τον Χριστό στη ζωή του, τα άλλα όλα είναι δευτερεύοντα. 

   Βλέπετε ο Ιώβ, που διαβάζουμε τις προφητείες τη Μεγάλη Εβδομάδα, έχασε τα υπάρχοντά του. Έχασε τα παιδιά του. Έχασε τους φίλους του. Έχασε τα πάντα. Τι έκανε;«Επί πάσι τούτοις, λέει, ο Ἰώβ οὗ ἥμαρτε ένώπιον τού Θεού.» 

   Δεν γόγγυσε έναντι του Θεού. Όταν έχασε και τα παιδιά του -και τα εφτά του παιδιά- είπε ότι «εγώ δεν έχω τίποτα σε αυτό τον κόσμο». Και μετά και ο εαυτός του ο ίδιος.. και η γυναίκα του ακόμα.. σε όλα αυτά τα πράγματα βρέθηκε άμεμπτος μπροστά στο Θεό. Γιατί; Διότι ελευθερώθηκε από τα δεσμά του κόσμου τούτου. Ο Χριστός έσπασε τα κλείθρα του Άδου, τις πόρτες του Άδου, και συνέτριψε τα κλειδιά και τις αλυσίδες του Άδου δηλαδή όλα αυτά τα οποία μας συνδέουν και μας ελευθέρωσε. Μας ελευθέρωσε ο Χριστός! Μόνο όταν ελευθερωθούμε από τα δεσμά του κόσμου μπορούμε να μπούμε μέσα στη σφαίρα της χαράς του Θεού.
π. Αθανάσιος Μητρ. Λεμεσού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ