ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Ένα παλιό αλλά και τόσο σύγχρονο θαύμα του Αγίου Νικολάου

Ένα παλιό αλλά και τόσο σύγχρονο θαύμα του Αγίου Νικολάου, το οποίο αναφέρει στον Συναξαριστή ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης.


  Κάποτε στην Κωνσταντινούπολη ζούσε ένας Χριστιανός ευλαβής και πιστός, ο οποίος θέλησε να ταξιδέψει με καράβι για κάποια δουλειά του. Πήγε πρώτα στο Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κωνσταντινούπολη, δίπλα στον Κεράτιο για να προσευχηθεί πριν ξεκινήσει το ταξίδι του (είναι ο Ναός των παρακάτω φωτογραφιών). Έπειτα αφού αποχαιρέτησε τους συγγενείς και τους φίλους του, μπήκε στο καράβι.


  Τη νύχτα οι ναύτες ξύπνησαν για να διορθώσουν τα πανιά γιατί είχε αλλάξει η διεύθυνση του ανέμου. Την ίδια στιγμή ξύπνησε και αυτός ο Χριστιανός "για χρείαν ύδατος".
 Οι ναύτες χωρίς να τον καταλάβουν τραβώντας τα σχοινιά και τα πανιά τον έριξαν στη θάλασσα.
 Ο άνθρωπος αυτός, καθώς ήταν ντυμένος, καταποντίστηκε στο βυθό της θάλασσας, φωνάζοντας νοερά: ” Άγιε Νικόλαε, βοήθησέ με “.
Και από τον βυθό της θάλασσας βρέθηκε ξαφνικά μέσα στο σπίτι του στην Κων/πολη βρεγμένος και να τρέχουν τα νερά από τα ρούχα του!!!
Οι συγγενείς του οι οποίοι κοιμόταν εκείνη την ώρα, ξύπνησαν έντρομοι ακούγοντας τις φωνές του ” Άγιε Νικόλαε, βοήθησέ με “.
Από τον θόρυβο ξύπνησαν και οι γείτονες και έτρεξαν στο σπίτι του και είδαν και αυτοί να τρέχει το νερό της θάλασσας από τα ρούχα του. Τότε αυτός τους διηγήθηκε τί του συνέβηκε χωρίς να μπορεί να εξηγήσει πώς βρέθηκε στο σπίτι του. Όλοι έκλαιγαν και φώναζαν “Κύριε, ελέησον”.

  Πάνε αμέσως όλοι στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου για να τον ευχαριστήσουν για το θαύμα που έζησαν. Εκεί μαζεύτηκε αρκετός κόσμος ρωτώντας ο ένας τον άλλο τί είχε γίνει και όλοι δόξαζαν τον Θεό.
Αυτό το θαύμα του Αγίου έγινε σε λίγες μέρες γνωστό σε όλη την Κωνσταντινούπολη.Μέχρι τον Βασιλιά και του Πατριάρχη.
Αμέσως κάλεσαν Ιερά Σύνοδο, καθώς και τον διασωθέντα Χριστιανό, ο οποίος και διηγήθηκε τα όσα έζησε μπροστά σε όλους τους Συνοδικούς, που φώναζαν: “Μέγας ει Κύριε, και θαυμαστά τα έργα Σου”. Έκαναν λιτανεία και αγρυπνία, δοξάζοντες και ευλογούντες τον Θεό, απονέμοντες και την πρέπουσα ευχαριστία στον Άγιο Νικόλαο.
Ο Χριστός δοξάζει τους Αγίους Του και δοξάζεται μέσω αυτών ως Σώμα δικό Του, του οποίου Αυτός είναι η Κεφαλή.



Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος μεταφέρεται σωματικά σε άλλον τόπο.
Έχουμε τέτοιες περιπτώσεις μεταφοράς Προφητών και στην Παλαιά Διαθήκη, ως ''Πνεύμα Κυρίου ήρπασεν αυτόν''.
Η πιο χαρακτηριστική είναι στην Καινή Διαθήκη, στις Πράξεις των Αποστόλων όπου ο Απόστολος Φίλιππος μόλις βάπτισε Χριστιανό τον Αιθίοπα ευνούχο, υπουργό της βασιλίσσης Αιθιόπων, στην έρημο την καταβαίνουσαν από Ιερουσαλήμ εις Γάζαν αρπάχθηκε από Πνεύμα Κυρίου και βρέθηκε στην Άζωτο.
"ὅτε δὲ ἀνέβησαν ἐκ τοῦ ὕδατος Πνεῦμα Κυρίου ἥρπασε τὸν Φίλιππον, καὶ οὐκ εἶδεν αὐτὸν οὐκέτι ὁ εὐνοῦχος· ἐπορεύετο γὰρ τὴν ὁδὸν αὐτοῦ χαίρων.
Φίλιππος δὲ εὑρέθη εἰς Ἄζωτον, καὶ διερχόμενος εὐηγγελίζετο τὰς πόλεις πάσας ἕως τοῦ ἐλθεῖν αὐτὸν εἰς Καισάρειαν"
(Πράξεις Αποστόλων Κεφ. Η' 39-40)

Μεταφέρθηκε σωματικά τριάντα περίπου χιλιόμετρα μακριά.
Παραμύθια θα πει κάποιος.
Ήδη όμως οι επιστήμονες μιλούν για δυνατή σε λίγα χρόνια Κβαντική Τηλεμεταφορά Ανθρώπων.
Μπορεί να το κάνει ο άνθρωπος και δεν μπορεί να το κάνει ο Θεός;
Το θέμα είναι ότι η ''Τηλεμεταφορά της Πίστεως'' γνωρίζουμε ότι γίνεται δια Πνεύματος Κυρίου και όχι από προσωπική μας επιθυμία και δύναμη και ξέρουμε επίσης ότι ο σκοπός της είναι Άγιος.
Για την Κβαντική Τηλεμεταφορά όμως ούτε το πνεύμα που κρύβεται πίσω της γνωρίζουμε, αλλά ούτε και τον σκοπό της και τις διαστάσεις που πρόκειται να λάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: