ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Η Παναγία η Προυσιώτισσα στην Λαμία: Ο ναός που είναι σκαμμένος μέσα στον βράχο και το θαύμα της Παναγίας που έσωσε τρένο από εκτροχιασμό.


Ο ναός της Παναγίας Προυσιώτισσας στη Λαμία, κρυμμένος στον βράχο, είναι γνωστός για το θαύμα που προσέφερε προστασία στους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους.

Στη Λαμία, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν εντυπωσιακό σπηλαιώδη ναό, αφιερωμένο στην Παναγία την Προυσιώτισσα, που βρίσκεται κρυμμένος μέσα σε βράχο στους πρόποδες της Οίτης, όχι μακριά από την πόλη.
Αυτός ο ναός, ο οποίος ανακαινίστηκε από σιδηροδρομικούς υπαλλήλους, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία πνευματικής αναζήτησης και αισθητικής απόλαυσης. Στους πρόποδες της Οίτης, κρύβεται ένα υπέροχο μικρό εκκλησάκι, εναρμονισμένο με το πετρώδες τοπίο.

Το θαύμα

Η ιστορική σημασία της Παναγίας Προυσιώτισσας προσελκύει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η ευλογημένη αυτή εικόνα θεωρείται εδώ και καιρό η προστάτιδα των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Υπάρχει μια παράδοση ότι μια αμαξοστοιχία, σε μια παλαιότερη ανατροπή της πάνω από τον γκρεμό προς το σημείο της εκκλησίας,  να βγουν όλοι οι επιβάτες και το προσωπικό του σιδηροδρόμου αλώβητοι, κάτι που αποδόθηκε σε θαύμα της Παναγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: