ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

"Οι αξίες μας καταπατήθηκαν από το τανκ"


Για τη γερμανική οπαδική σκηνή τα έχουμε πει πολλές φορές. Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η λογική «λεφτά να'ναι κι από όπου να'ναι» ώστε να στηριχθεί η άλλη αγαπημένη ιδέα «η ομάδα να κερδίζει κι όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία», αρκετοί Γερμανοί οπαδοί επιμένουν να στηρίζουν μια διαφορετική προσέγγιση στο ποδόσφαιρο.

Στα τέλη Μάϊου η διοίκηση της Ντόρτμουντ πρόσθεσε ξαφνικά στους χορηγούς της τη γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Rheinmetall, μια εταιρεία που προμηθεύει όπλα και εκτός Γερμανίας τα οποία κάποιες φορές συμβάλλουν σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (έχουν καταγραφεί πρόσφατα τέτοιες περιπτώσεις στην Υεμένη και τη Γάζα).

Χάρη στη συμφωνία αυτή η ομάδα θα λάβει για τα επόμενα τρία χρόνια ένα ποσό που θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντόρτμουντ όμως δεν συμφωνούν με όλο αυτό. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν τις πρώτες μέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας και συνεχίστηκαν εχθές, στο πρώτο παιχνίδι τους στη Μπουντεσλίγκα.

Το πέταλο γέμισε με δεκάδες πανό που τα βάζουν με τη διοίκηση γιατί προδίδει τις αξίες του συλλόγου. Κάποια από αυτά έλεγαν: "Τα λεφτά πρώτα, οι αξίες δεύτερες", "Οι αξίες μας καταπατήθηκαν από το τανκ", "20Μ γεμάτα αίμα", "Η Μπορούσια ενώνει, η Rheinmetall σκοτώνει". 

Όπως έγινε γνωστό οι αντιδράσεις δεν θα σταματήσουν, αφού εκτός των άλλων οι οπαδοί κατηγορούν τη διοίκηση ότι έκλεισε τη συμφωνία χωρίς να ζητηθεί η άποψη των εκπροσώπων των οπαδών και καταπάτησε και τον «Κώδικα Βασικών Αξιών» που είχε ψηφιστεί πριν λίγα χρόνια.

H ανακοίνωση τους καταλήγει: "Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την προθυμία των υπευθύνων του συλλόγου να χρησιμοποιήσουν την αύρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ για να βελτιώσουν τη δημόσια εικόνα μιας εταιρείας κατασκευής όπλων, ρίχνοντας ταυτόχρονα τις δικές μας αξίες στη θάλασσα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: