ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Αντιρατσιστής και άθεος δεν γίνεται!

Διάβασα στο defencenet.gr ότι πέντε δήμαρχοι, με κοινή δήλωση, παίρνουν θέση απέναντι στα φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Αυτοί είναι: Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης, Πατρέων Γ.Δημαράς, Ιωαννιτών Φ.Φίλιος και Βόλου Π.Σκοτινιώτης. Επειδή ένας απ’αυτούς είναι της πόλης μου, διάβασα με προσοχή το κείμενό τουςσταχυολόγησα το «ρεζουμέ» και -με κόκκινα- σχολιάζω:
Στηρίζουμε όχι μόνο την αποδοχή της διαφορετικότητας
Και μεις, και μεις…αρκεί να ισχύει για όλες τις «διαφορετικότητες». Δηλαδή να υπάρχει αποδοχή ΚΑΙ της διαφορετικότητας των ΕΛΛΗΝΩΝ, από τους ξένους και όχι αποκλειστικά αποδοχή της διαφορετικότητας (ακόμη και της εγκληματικής!) των ξένων. Σας ακούσαμε ναθρηνολογείτε, στην υποψία και μόνον, ότι κάποιος ακούμπησε ξένο αλλά δεν σας ακούσαμε να καταδικάζετε τις δολοφονίες Ελλήνων από ξένους.
αλλά και την ανάδειξή της ως πολιτισμικής έκφρασης και ως συγκριτικού πλεονεκτήματος μιας δεκτικής και ανοιχτής κοινωνίας πολιτών και είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε κάθε μορφή διακρίσεων.
Ακριβώς αυτό είμαστε και μεις: Σθεναρά αντίθετοι σε κάθε μορφή διακρίσεων σε βάρος ΚΑΙ των Ελλήνων και είναι πολλές (π.χ. Εγώ στο νοσοκομείο, στα έκτακτα, πληρώνω πέντε ευρώ. Οι ξένοι ούτε ένα λεπτό. Η γυναίκα του Αλβανού γέννησε τζάμπα. Τα δικά μας κορίτσια έναντι αμοιβής. Και άλλα πολλά…). Πολιτισμική έκφραση έχουν ΚΑΙ οι Έλληνες και όχι μόνο οι ξένοι. Οφείλουμε να την απεμπολήσουμε για να μην ενοχλούνται οι μετανάστες και νιώσουν μειωμένοι; Στο κάτω-κάτω στην Ελλάδα ήρθαν, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, και με αυτό θα πορευτούν. Δεν θέλουμε να ασπαστούν τα δικά μας αλλά να τα σεβαστούν, όπως εμείς τα δικά τους. Αν δεν τους αρέσει ας πάνε αλλού. Και πώς θα γίνει δεκτική και ανοιχτή μία κοινωνία απροστάτευτων πολιτών που -από τότε που μας έπιασε η φιλοξενία από τα ποδάρια- κλειδαμπαρώνονται νωρίς σπίτι, για να διαφυλάξουν την ζωή τους (κάτι που δεν καταφέρατε εσείς οι… ανοιχτοί και δεκτικοί της εξουσίας);
Το εγχείρημα για ανοιχτές, ανεκτικές και εξωστρεφείς πόλεις βασίστηκε κατά κύριο λόγο στη φυσιογνωμία των παρατάξεών μας για αποδοχή της πολύχρωμης πολιτισμικής κληρονομιάς, της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας.
Οι παρατάξεις σας ας δώσουν τις κόρες τους σε γάμο με Πακιστανούς (π.χ.), ας πάρουν σπίτι έναν Αλβανό για φιλοξενία (και όχι για δουλικό) για να μας πείσουν για τις αγνές τους προθέσεις! Ζώντας (όπως εσείς) σε αριστοκρατικές περιοχές, όπου δεν πλησιάζουν καν αλλοδαποί και με την ασφάλεια των φρουρών, τα όσα λέτε είναι απλά «δέκα ξυλιές σε ξένο πισινό». Και κατά.. σύμπτωση είναι ο δικός μας!
Οι δράσεις αυτές ικανοποιούν τις προγραμματικές διακηρύξεις μας και επιβεβαιώνουν στην πράξη την ιδεολογική και πολιτική μας αντίθεση στον ρατσισμό, στη βία, στην ξενοφοβία και στον εθνικισμό.
Και μεις είμαστε αντίθετοι σε όλα αυτά και συντρέχουμε μάλιστα τους ξένους της γειτονιάς (με τρόφιμα, ρούχα κ.τ.λ.) αλλά ο ρατσισμός, η βία, η ξενοφοβία και ο εθνικισμός διαπράττονται -πλέον- από τους ξένους κατά των γηγενών. Μπορείτε να μας σώσετε ή δεν το αξίζουμε επειδή δεν είμαστε λαθρό;
Και κάτι ακόμη: Τι προτείνετε να κάνουμε, όταν μας ανοίγουν τα σπίτια, μας  ληστεύουν, μας απειλούν με μαχαίρια, μας σφάζουν και άλλες τέτοιες "ομορφιές";

Και κάτι τελευταίο: ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΤΡΩΤΕ, ΚΑΛΟΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ!
Υ.Γ.1 To πιο προχώ και το μόνο αληθινά αντιρατσιστικό κείμενο ,που έχω διαβάσει, είναι το Ευαγγέλιο (το οποίο οι περισσότεροι σνομπάρετε). Και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι ο Κύριος αγάπησε τον Άνθρωπο (ανεξαρτήτως φυλής και καταγωγής) έως Σταυρού, ενώ εσείς χρησιμοποιείτε τους ανθρώπους (ντόπιους και ξένους) για να το παίξετε "προοδευτικοί" και μετά να τους σταυρώσετε (όπως ήδη το κάνετε). Πάρτε το χαμπάρι: Χωρίς Χριστό ανθρωπιά δεν υπάρχει, γιατί ανθρωπιά σημαίνει Αγάπη και όχι εκμετάλλευση (και οι πρώτοι που αποδεικνύουν αυτό το κενό της...διαπαραταξιακής "ευαισθησίας" είστε εσείς οι ίδιοι!)

Υ.Γ.2 Ποιά είμαι εγώ που σας κράζω; Εκείνη που, επηρεασμένη από τους λόγους Του, όταν κάποτε το διπλανό Αλβανάκι ζήλεψε το ποδήλατο της κόρης μου και δεν είχα χρήματα να του αγοράσω κι αυτουνού ένα, το στέρησα από το παιδί μου για να το χαρίσω στο ξένο παιδί. (και όχι μόνο αυτό...)
Δεν το λέω προς αυτοέπαινο (και χάνω και την αμοιβή από Κείνον, λέγοντάς το) αλλά για να δείτε το είδος του αντιρατσισμού που εμπνέει ο μόνος αληθινός Αντιρατσιστής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: