ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Μη φύγεις μετά το ¨ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ¨

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ¨ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ¨
Αρκετοί άνθρωποι έχουμε ένα κακό ελάττωμα. Επιδιώκουμε να αρπάξουμε το καλό, χωρίς να ανταποδώσουμε αγάπη. Στην προκειμένη περίπτωση, θέλουμε την ευλογία της Εκκλησίας, χωρίς την πραγματική ένωση με τον Χριστό.

Όλη η πνευματική προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής καθώς και οι Ιερές Ακολουθίες της, γίνονται γι’ αυτήν την ιερή στιγμή, τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.
Ο Θεός ενσαρκώθηκε και έγινε όμοιος με το δημιούργημά του. Δε θέλησε να κάθεται σε θρόνο ως εξουσιαστής αλλά ήρθε για να δώσει το παράδειγμα της ταπεινώσεως και για να γνωρίσουμε ότι ο Θεός ¨ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ¨.

  Ο Χριστός μας λέει: «γνωρίζετε λεπτομερώς όλα όσα υπέμεινα για σας, άνθρωποί μου. Όντας Θεός, πήρα σάρκα για σας και γεννήθηκα όντας αόρατος, εμφανίστηκα για σας στη γη και περπάτησα· για σας πείνασα, καταδιώχθηκα, λιθοβολήθηκα· όντας αναμάρτητος, για σας καταδικάστηκα· χωρίς να έχω κανένα κρίμα και αιτία, για σας υπέμεινα να με ραπίσουν και να με φτύσουν δίχως πάθη και αμαρτίες, σταυρώθηκα για σας· όντας αθάνατος, θανατώθηκα για σας, και μάλιστα με θάνατο που είχαν οι χειρότεροι εγκληματίες· για σας μου άνοιξαν με λόγχη την πλευρά, και με πότισαν ξίδι επάνω στο σταυρό, ανακατωμένο με χολή· και πάσχοντας και υποφέροντας όλα τούτα καρφωμένος επάνω στο σταυρό, δεν οργίστηκα· κι όταν με κοροΐδευαν, δεν τους καταράστηκα, εγώ ο Κύριος και Δεσπότης, που είμαι πάνω και πέρα απ’ όλα τα εγκλήματα. Όλα τούτα τα υπέμεινα για σας, για να σας κάνω αγίους, άξιους για τον ουρανό· σας χάρισα τη Βασιλεία των Ουρανών σας έκανα δώρο τον αμάραντο αιώνιο παράδεισο· όλους σας ονόμασα αδέλφια μου· σας πρόσφερα στον Πατέρα· σας έστειλα το Άγιο Πνεύμα. Κι εσείς, άνθρωποί μου, τί υπομείνατε για μένα;» (Οσίου Εφραίμ του Σύρου)

 Εμείς αδελφοί μου, ούτε λίγη ώρα μετά το ¨Χριστός Ανέστη¨ δε μπορούμε να υπομείνουμε για Εκείνον που κατήργησε το θάνατο και μας χάρισε την αιώνια ζωή. Προτιμούμε τη μαγειρίτσα και την καλή παρέα. Ξεχνάμε όμως, ότι όλα Εκείνος τα δίνει και όλα Εκείνος τα παίρνει…

π. Γεώργιος Χριστοδούλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ............
ΣΕ καθε ενορια, θα επρεπε οι αληθινοι Χριστιανοι, να τσουγκριζουν αυγα μετα την Ανασταση, ολοι μαζι , στην Εκκλησια...και να ανταλλασουν ευχες με αγαπη.
Να τσουγκρισουν ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ολοι μαζι και να νιωσουν την γιορτη ολοι μαζι.......

ΕΠΙΠΛΕΟΝ....Υπαρχουν και ανθρωποι εγκαταλελειμενοι ,παιδια χωρις γονεις, που δεν εχουν συγγενεις, και δεν εχουν με ποιον να τσουκρισουν ενα αυγο.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ βλεπουμε στις ενοριες, μια ψυχροτητα, μια αδιαφορια, μια τυπολατρεια και μια έλλειψη αγαπης,
ελλειψη ενδιαφεροντος μεταξυ των πιστων.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ.

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ.