ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ο Δημήτριος Ίτσιος και η ηρωική μάχη στο Πολυβολείου Π8

Αποτέλεσμα εικόνας για ιτσιος δημητρης
6 Απριλίου 1941 : Η Ναζιστική Γερμανία επιτίθεται κατά της Ελλάδος.
Ο Δημήτριος Ίτσιος και η ηρωική μάχη στο Πολυβολείου 8 (Π8)

Ο Δημήριος Ίτσιος αφού αγωνίστηκε ηρωικά και ξόδεψε τα 33.000 φυσίγγια του Πολυβολείου , με σκοπό να καθηστερήσει την πρόελαση Γερμανών καταδρομέων προς την περιοχή Ομορφοπλαγιά παραδόθηκε στον Γερμανό δοιηκητή Shorner όπου ακολούθησαν σύνφωνα με την μαρτυρία των δυο συμπολεμιστών του Ίτσιου τα εξής γεγονότα:

– Ποιος είναι ο Διοικητής σου στο πυροβολείο;
– Εγώ είμαι, απάντησε ο Ιτσιος
– Δεν υπάρχει αξιωματικός;
– Οχι!
– Ξέρεις ότι για χάρη σου έχασα έναν αντισυνταγματάρχη και 232 στρατιώτες;
– Λυπάμαι στρατηγέ αλλά υπερασπίζομαι την πατρίδα μου.
Μετά από αυτό ο Shorner έδωσε εντολή παρουσίασης όπλων σε μια διμοιρία Γερμανών στρατιωτών προς τιμήν του Ίτσιου, και ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ έδωσε διαταγή να εκτελεσθεί ο Ίτσιος, κατά παράβαση της συνθήκης της Γενεύης.

Στην ζωγραφιά, ο Δ. Ίτσιος, 1o Βραβείο στο Δημ. Σχολείο Άνω Ποροΐων, συλλογική εργασία 11 μαθητών στον Δεύτερο Μαθητικό Διαγωνισμό ( 2016), με θέμα " Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ" που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος "Φίλων του Οχυρού Ιστίμπεη" .
" Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ν.Σερρών με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας. Το 2016 πήραν μέρος στον διαγωνισμό περίπου 500 μαθητές που μελέτησαν την Ιστορία της Μάχης των Οχυρών, επισκέφθηκαν τα Οχυρά και εμπνεύστηκαν για να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους σε ζωγραφιές, τρισδιάστατες κατασκευές, ποιήματα, διηγήματα και ταινίες μικρού μήκους"

http://www.istibeifort.com 
Από το facebook του Panagiotis Asimos

Δεν υπάρχουν σχόλια: