ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Η ...Αγία Ανάληψη και άλλοι τινές....

Αποτέλεσμα εικόνας για γεροντακι αγιον όρος
  Θυμάμαι, ήταν ένα γεροντάκι στην Μονή Εσφιγμένου τόσο απλό που και την Ανάληψη την νόμιζε για Αγία. Έκανε κομποσχοίνι και έλεγε: «Αγία του Θεού, πρέσβευε υπέρ ημών»! 
Κάποτε ένας αδελφός στο Γηροκομείο ήταν άρρωστος και δεν είχε τι να του δώση να φάη.
Μια και δυό κατεβαίνει τις σκάλες, ανοίγει το παράθυρο που έβλεπε προς την θάλασσα, απλώνει τα χέρια στην θάλασσα και λέει: «Αγία μου Ανάληψη, δώσ' μου ένα ψαράκι για τον αδελφό».
Και αμέσως - ω του θαύματος! - ένα τόσο μεγάλο ψάρι ξεπηδάει από την θάλασσα μέσα στα χέρια του. Οι άλλοι που τον είδαν, έμειναν έκπληκτοι. Εκείνος τους κοιτούσε και χαμογελούσε, σαν να τους έλεγε: «Τι παράξενο βλέπετε;»
Εμείς έχουμε γνώσεις, ξέρουμε πότε γιορτάζει ο ένας ο ʼγιος, πως μαρτύρησε ο άλλος, πότε έγινε η Ανάληψη και πού έγινε και πώς έγινε και όμως ούτε ένα τόσο δα ψαράκι δεν μπορούμε να έχουμε!
Αυτά είναι τα παράξενα της πνευματικής ζωής, τα οποία η λογική όσων διανοουμένων έχουν μέσα τους τον εαυτό τους και όχι τον Θεό δεν τα συλλαμβάνει, γιατί έχουν την στείρα κοσμική γνώση με την κοσμική πνευματική αρρώστια και λείπει το ʼγιο Πνεύμα."
Άγιος Παϊσιος -ΑΘΩΝΙΚΟΝ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΝ

 Τα μεταφέρω για την απλότητα των σπουδαίων πραγμάτων και το απλούν της πραγματικής πίστης, ενθυμούμενη και μια ψυχούλα που....
Η ενορία μου και ο ναός της είναι στο όνομα των Αγίων Αναργύρων.
Κάποτε λοιπόν,έλεγε μια αγαθή γυναικούλα"εγώ την είδα την Αγία Ανάργυρη" (!) και την περιέγραφε μάλιστα, προφανέστατα αγνοώντας ότι οι εν λόγω Αγιοι είναι δύο και γένους αρσενικού.
Τότε είχα γελάσει.
Τώρα είμαι αναπολόγητη για κείνο το "πολυμαθές" χαμόγελο.
Οταν ο άνθρωπος πιστεύει, να που υπάρχουν τελικά και η Αγία Ανάληψη και η Αγία Ανάργυρη και Κύριος οίδε πόσοι άλλοι ετερόκλητοι, αυτοσχέδιοι αλλά όντως άγιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: