ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

"Σοι μόνω αμαρτάνομεν, αλλά και σοι μόνω λατρεύομεν".


Αποτέλεσμα εικόνας για vecernia Cincizecimii
  Στις ευχές της γονυκλισίας (Εσπερινός Πεντηκοστής) ο ιερέας λέει σε ένα σημείο: "Σοι μόνω αμαρτάνομεν, αλλά και σοι μόνω λατρεύομεν". Δηλάδη "Μόνο απέναντι σου, Κύριε, αμαρτάνουμε αλλὰ και μόνο εσένα λατρεύουμε". Όντως ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

  Είναι σα να λέμε κι εμείς μαζί με τον συγγραφέα της ευχής: Ναι Κύριε το ξέρουμε ότι είμαστε αμαρτωλοί και η αμαρτία μας μπροστά στην καθαρότητά Σου φαίνεται ξεκάθαρα. Όμως δεν κάνουμε μόνο αμαρτίες. Είμαστε υπεύθυνοι γι'αυτές αλλά υπολόγισε Φιλάνθρωπε Κύριε και κάτι ακόμα. Θυμίσου ότι ελεύθερα Σε λατρεύουμε. Παρά την αμαρτία μας εμείς προστρέχουμε σ'Εσένα που ήρθες για να σώσεις τα απολωλότα, τους άσωτους, τους ασθενείς πνευματικά, τους αμαρτωλούς.
  Ναι Κύριε, αμαρτάνουμε ενώπιόν Σου αλλά και ενώπιόν Σου γονατίζουμε και ζητούμε έλεος. Ξέρουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να νικήσει την φιλανθρωπία σου. Καμία κακία μας δεν μπορεί να υπερβεί την αγαθότητά Σου, καμία αισχρότητά μας δεν μπορεί να διασαλεύσει την αγάπη Σου προς εμάς.

Αμαρτάνουμε, μα και γονατίζουμε ενώπιόν Σου.
Αμαρτάνουμε, μα ζητούμε και το έλεός Σου.
Αμαρτάνουμε, μα και μόνο Εσένα λατρεύουμε.

 Είμαστε ασθενικοί, θέλουμε βοήθεια. Έλα και άλλαξέ μας. Μην μείνεις στα λάθη μας, στις κακίες μας, στο σκοτάδι μας. Μείνε στην μετάνοιά μας, στα δάκρυά μας, στην ταπεινή μας προσπάθεια να γκρεμίσουμε την εγωπάθειά μας. Έλα και ευλόγησέ μας. Στείλε τον Παράκλητο. Αυτόν που τα "ασθενεί θεραπεύει και τα ελλείποντα αναπληροί".

  Έλα Παράκλητε Αγαθέ, έλα και κάνε μας πλέον όπως Εσύ θέλεις, όπως Εσύ ξέρεις.

 Έλα Παράκλητε και μέθυσέ μας με τη Χάρη Σου, με το Φως Σου, με την Ζωή Σου. Έλα γρήγορα...κι ας μαχόμαστε εμείς πολλές φορές να φύγουμε από κοντά Σου. Έλα και άρπαξέ μας, κάνε μας να καταλάβουμε, να εννοήσουμε το ποιοι είμαστε, το ποιος είσαι Εσύ.
 Έλα γιατί μόνο Εσένα λατρεύουμε, μόνο σε Σένα ελπίζουμε, μόνο με Σένα σωζόμαστε...

Από το facebook του π.Παύλου Παπαδόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: