ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΆΛΛΑ-"Ενενήντα λεπτά, μια ζωή"

Του Γιώργου Γκόντζου
Αποτέλεσμα εικόνας για μουντιαλ 1958
ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΆΛΛΑ---Ένα από τα σκηνικά που παρατηρώ πριν την έναρξη των αγώνων είναι και το εξής; Με την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των ομάδων ,εκτός από τους ποδοσφαιριστές, και τα μέλη του κάθε προπονητικού επιτελείου, ο φίλαθλοι στις εξέδρες τραγουδούν μαζί τους ...Με βάση τα όσα διαβάζουμε τα τελευταία χρόνια, στην χώρα μας, σκέφτομαι πως τους αγώνες, τους παρακολουθούν τα "εθνίκια" κάθε χώρας και μόνο..
Απλά με την ευκαιρία αναδημοσιεύω ένα παλιό κείμενό μου,με σχετικά στοιχεία επικαιρότητας, πριν τέσσερα χρόνια, με τίτλο "Ενενήντα λεπτά, μια ζωή" (ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!---)
Ενενήντα λεπτά, μια ζωή...

(Ο δωδεκάλογος ενός συνεπούς αντιεθνικιστή κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας)

1) Χαρίζει σε φίλους του το βιβλίο του Ν.Δήμου,'' Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας''.

2)Φασκελώνει την Εθνική ομάδα μόλις εμφανίζεται στην οθόνη,ιδιαίτερα κατά την ανάκρουση του ύμνου.

3)Σε επικοινωνία με φίλους του γράφει την λέξη '''Έλληνες'' ,όσο το δυνατόν ανορθόγραφα.

4)Όταν κερδίζει πέναλτι η Ελλάδα,αν και δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο ,για τους γνωστούς λόγους,εκτιμά πάραυτα πως είναι ''καραστημένο'',για να τονωθεί ο εθνικισμός των μικροαστών και των ανόητων εργατών που αδυνατούν να αντιληφθούν τις απόψεις του.

5)Παρακολουθώντας τον αγώνα, περνά ,γενεές δεκατέσσερις ,τον Σεφέρη,τον Ρίτσο,τον Ελύτη ,τον Σολωμό-αυτόν ιδιαίτερα-,τον Κάλβο και άλλους παρόμοιους εθνικιστές ποιητές.
6)Στο ημίχρονο φροντίζει για την αυτομόρφωσή του,διαβάζοντας ξανά το βιβλίο της ιστορίας της Μ.Ρεπούση και βλέποντας το video από το πρώτο επεισόδιο της σειράς του ΣΚΑΪ -" 1821 ...Η γέννηση ενός έθνους" ,με παρουσιαστή τον Πέτρο Τατσόπουλο,ιδίως στο σημείο 11'.52'' που γίνεται λόγος για ''άφιξη'' των Οθωμανών στην Ελλάδα(Για να μη νομίζει η υπουργός τουρισμού πως μόνο τώρα έχουμε.. ''αφίξεις'')
7)Αναδεικνύει γνωστά αντιεθνικιστικά συνθήματα ,όπως:''Μα....κα Ελύτη το Αιγαίο σου βρωμάει Ελλάδα'','Έλληνας είσαι και φαίνεσαι'',''σκ.... στον Έλληνα εργάτη''.

8)Βλέποντας στιγμιότυπα από πανηγυρισμούς, από πρόσφατη επιτυχία της Eθνικής στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης,θυμάται με διεθνιστική νοσταλγία την διαδήλωση πριν από λίγα στην πρωτεύουσα της ''Μακεδονίας'' στην γειτονική χώρα,με κυρίαρχο σύνθημα την ανάκτηση της Θεσσαλονίκης στην οποία δεν μπόρεσε ό ίδιος να παρίσταται ,αλλά έχει εικόνες όπως του τις μετέφεραν φίλοι του αντιεθνικιστές που συμμετείχαν σ' αυτή.

9)Πανηγυρίζει σε κάθε γκολ σε βάρος της Εθνικής, γιατί εκτιμά πως αυτό είναι ένα ακόμη καίριο κτύπημα στον εθνικισμό.

10)Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για την Ελλάδα, στέλνει συγχαρητήρια μηνύματα σε φίλους της χώρας που επικράτησε σε βάρος της Ελλάδας.

11)Ακούγοντας τις ζητωκραυγές- σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος για την Ελλάδα- από την γύρω περιοχή σκέφτεται πόσο δίκιο έχει αρθρογράφος αριστερής εφημερίδας που έκανε λόγο για ''φασίστες'' και ''κρυφοφασίστες''.

12)Τέλος,εκεί που ανεβαίνει κατακόρυφα η διάθεσή του είναι όταν μετά το τέλος του αγώνα ,ψάχνει στο διαδίκτυο αναρτήσεις φασιστοειδών και διαφόρων γραφικών και αρχίζει την μαχητική,ταξική και διεθνιστική αντιπαράθεση μαζί τους μέχρι τις πρωινές ώρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: