ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Άγ.Ιωάννης ο Χοζεβίτης και βρέθηκε το άφθαρτο λείψανό του



Αποτέλεσμα εικόνας για pestera sf ioan iacob hozevitul
......Μετά από πέντε χρόνια σκληρής άσκησης αναχώρησε μαζί με τον υποτακτικό του Ιωαννίκιο στο σπήλαιο της Αγ. Άννης στη Χοζέβα, κοντά στη μονή του Αγ. Γεωργίου του Χοζεβίτου. Εκεί ασκήτεψε επτά χρόνια και παρέδωσε το πνεύμα του στο Θεό στις 5 Αυγούστου 1960. 
 Μετά από 20 χρόνια, ανοίγοντας τον τάφο του, βρέθηκαν άφθαρτα και ακέραια τα λείψανα του μαζί με τα ρούχα του αναδίδοντας μια εξαίσια ευωδία.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
 Τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στη μονή του Αγ. Γεωργίου του Χοζεβίτου, στο παρεκκλήσι του Αγ. Στεφάνου όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα. 

Διαβάστε και ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΟΖΕΒΙΤΗΣ

1 σχόλιο:

αμφοτεροδέξιος είπε...

* Ο π. Βασίλειος Βακράς για τον Άφθαρτο (!) Νεοφανή
Άγιο Ιωάννη Χοζεβίτη...(Δείτε την μοναδική Μαρτυρία!)
Η Επίσημη Αγιοκατάταξή του αναμενόταν με μεγάλη προσμονή για όλη την Ορθοδοξία την Κυριακή 31 Ιαν 2016 από το Πατρ. Ιεροσολύμων...(Ο π. Βασίλειος ήταν ο "πιο επίσημος προσκεκλημένος"...)
Για να κλείσει το βιβλίο της ζωής ενός Αγίου, πρέπει απαραιτήτως να υπάρχουν και κάποια στοιχεία για τις στιγμές της αποδημίας του (παρέδωσε το πνεύμα του στο Θεό στις 5 Αυγούστου 1960. Μετά από 20 χρόνια, ανοίγοντας τον τάφο του, βρέθηκαν άφθαρτα και ακέραια τα λείψανα του μαζί με τα ρούχα του αναδίδοντας μια εξαίσια ευωδία).
Αυτήν λοιπόν την τελευταία πράξη της, Αγίας όπως αποδεικνύεται, ζωής του Μοναχού, που ασκήτεψε μέσα στην "καρδιά" της Παλαιστίνης, στο Μοναστήρι του Χοζεβά, έζησε και μας διηγείται με μοναδικό τρόπο ο π. Βασίλειος Βακράς, που εγκαταβιώνει και λειτουργεί στο χωριό Μύλους στη Σάμο, πολύ κοντά στην Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγιάς, στο υπέροχο αρχονταρίκι της οποίας διαδραματίστηκε αυτή η σπάνια μαρτυρία-συνέντευξη από την (κυριολεκτικά δανεική...) κάμερα του σκανδαλωδώς ευλογημένου "αμφοτεροδέξιου"...
ΥΓ:
Τι Θεός είσαι Εσύ, που μας αξιώνεις τέτοιων τεράστιων "δώρων"...
Δυο μέρες πριν την επίσημη αγιοκατάταξη, στις 29 Ιαν. 2016, ανεβάσαμε αυτό το βίντεο με την "συνέντευξη", που μας είχε παραχωρήσει ο π. Βασίλειος Βακράς.
Από τότε, μαζί με τον Άγιο Κασσιανό,που μας "γνώρισε" την έννοια της "αμφοτεροδεξιωσύνης",
έχουμε κι άλλον 1 Προστάτη Άγιο...
~ Από τον"αμφοτεροδέξιο" & τους συν αυτώ...
Δείτε την μοναδική Μαρτυρία....
https://amfoterodexios.blogspot.com/2019/08/blog-post_6.html