ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

Γνωστός Άγγλος συγγραφέας βαπτίστηκε Ορθόδοξος...

Ο Paul Kingsnorth είναι Άγγλος συγγραφέας και στοχαστής.


Βαπτίστηκε ορθόδοξος στο ρουμανικό μοναστήρι  
Life-Giving Spring στο  Shannonbridge στην Ιρλανδία.Τον βάπτισε ο πνευματικός του πατέρας Tudor Ghiță εφημέριος της Ορθόδοξης Ρουμανικής Κοινότητας του Galway.

Ο 49 χρονος συγγραφέας ζει στο Galway της Ιρλανδίας και έχει μία φάρμα την οποία καλλιεργεί με παραδοσιακές μεθόδους.

Είναι πρώην αναπληρωτής συντάκτης του The Ecologist και συνιδρυτής του Dark Mountain Project. Είναι Μυθιστοριογράφος, Συγγραφέας, Ποιητής, Περιβαλλοντολόγος.Δεν ήταν ποτέ οπαδός του μαρξιστικού διαλεκτικού υλισμού όπως συνηθίζουν τα μέλη των οικολογικών οργανώσεων

«Δεν πίστεψα ποτέ στον επιστημονικό υλισμό. Από μικρό παιδί είχα την εντύπωση ότι όταν ο κόσμος είναι κάτι περισσότερο από αυτό που βλέπει ο μοντερνισμός σε εκείνον,γι'αυτό ακριβώς έγινα ένας συνειδητός οικολόγος».


Ο συγγραφέας Rod Dreher τον χαρακτήριζει ως''έναν από τους πιο ταλαντούχους και διορατικούς συγγραφείς της εποχής μας''

Ο δημοσιογράφος Άρης Ρούσσινος λέει ότι ο συγγραφέας είναι ''βαθιά θρησκευτικός'' και ''ο μεγαλύτερος εν ζωή Άγγλος συγγραφέας''«Πρώτη φορά γνώρισα την Ορθοδοξία πριν από τέσσερα χρόνια,όταν μπήκα σ'ένα εκκλησάκι στο Βουκουρέστι. Αυτή η εμπειρία με σημάδεψε. Σίγουρα δεν σκεφτόμουν τότε ότι εκείνη η επίσκεψη θα με οδηγήσει σ'ένα ταξίδι στο τέλος του οποίου θα είμαι μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας»δήλωσε ο Paul Kingsnorth στο basilica.ro
~Για το Ορθόδοξο μοναστήρι Life-Giving Spring στο  Shannonbridge στην Ιρλανδία   ΕΔΩ


~Για τον συγγραφέα ΕΔΩ

2 σχόλια:

Α.Τ.ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Έχω ακούσει ότι και κάποιος Αμερικανός σεναριογράφος του Χόλυγουντν βαπτίστηκε Ορθόδοξος. Του ζήτησαν να γράψει ένα σενάριο, κάτι με Ρώσους. Πλήρωσαν για να πάει να μείνει στη Ρωσία για κάποιους μήνες ώστε να μπει στην όλη κουλτούρα της Ρωσίας. Έτσι γνώρισε την Ορθοδοξία.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...


Ο γνωστός ηθοποιός Cary Hiroyuki Tagara βαπτίστηκε Ορθόδοξος!

https://proskynitis.blogspot.com/2015/11/cary-hiroyuki-tagara.html