ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!



   Ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιώννης Θεοφανόπουλος το Δεκέμβριο του 1944 απήχθη από μέλη του ΕΛΑΣ και οδηγήθηκε πεζός μαζί με άλλους Έλληνες (Σπύρος Τρικούπης, Στ. Κορυζής, Γ. Κερασιώτης κ.ά.) στην περιοχή του Αγ. Τρύφωνος, κοντά στην Αράχωβα.
  Εκεί πέρασε Λαϊκό Δικαστήριο και εκτελέστηκε από το λόχο του ΕΛΑΣ ,''Λόρδος Βύρων'', στον οποίο συμμετείχαν ο καπετάνιος Φαράκος,ο Ιατρός Πέτρος Κόκκαλης(πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη) και ο τότε φοιτητής και μετέπειτα σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος.Άλλοι 2 καθηγητές του ΕΜΠ(Γ.Σαρρόπουλος-Σ.κορώνης) και 12 φοιτητές εκτελέστηκαν απο τους κομμουνιστοσυμμορίτες.
  Ο γιος του Ι. Θεοφανόπουλου, ο Νικόλαος Θεοφανόπουλος, μετέπειτα καθηγητής ΕΜΠ, παρέστη στην εκταφή της σορού του πατέρα του.
  Κάποιοι, πριν 40 χρόνια, ενόψει της τότε ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (18 Οκτωβρίου 1981), κάλυψαν το μνημείο με ένα κουτί και στην συνέχεια εξαφάνισαν το μαρμάρινο κολωνάκι και στη θέση του μνημείου άφησαν το κουτί της ΔΕΗ, υποτίθεται.


  Σήμερα,στην οδό Μπουμπουλίνας σχεδόν στην συμβολή με την οδό Στουρνάρη , το συγκεκριμένο συνεχίζει να καλύπτει το μνημείο του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ιωάννη Θεοφανόπουλο που εκτελέστηκε από άνδρες του ΕΛΑΣ γιατί πολύ απλά οι αριστεροί θέλουν να αποκρύπτέται η αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: