ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

" Υπέρ του αγιασθήναι το ύδωρ τούτο τη δυνάμει και ενεργεία και επιφοιτήσει του Αγίου Πνεύματος"



" Υπέρ του αγιασθήναι το ύδωρ τούτο τη δυνάμει και ενεργεία και επιφοιτήσει του Αγίου Πνεύματος".
Μεταβάλλεται η ύλη; επιδρά αυτή στον άνθρωπο;
Ο Ορθολογισμός της σύγχρονης εποχής δεν μπορεί να το συλλάβει ούτε σαν ερώτημα και το απορρίπτει αμέσως.
Και είναι αλήθεια ότι όπου θεοποιείται και λατρεύεται η Ανθρώπινη Λογική ο Θεός δεν επεμβαίνει. Περιμένει.
Θα σας διηγηθώ μια περιπέτεια μου, μέσα από την οποία πήρα μεγάλο μάθημα από πολύ απλά πράγματα.
Το Φθινόπωρο του 2007 κάνοντας κάποιες δουλειές στο χωριό, θέλησα να κόψω μια παλιά σιδεροκατασκευή προκειμένου να την χρησιμοποιήσω κάπου αλλού.
Άνετος και επιπόλαιος δεν φόρεσα ούτε προστατευτικό κράνος, μου φαινόταν πολύ εύκολη δουλειά και ήταν, κρύβοντας όμως έναν κίνδυνο τον οποίο δεν είχα επισημάνει.
Ο σιδηρουργός που πριν χρόνια την είχε κατασκευάσει δεν την είχε κολλήσει καλά σε κάποιο σημείο, με αποτέλεσμα όταν κόπηκε από την μια πλευρά να πέσει και να με χτυπήσει στο κεφάλι.
Δεν ήταν πολύ βαρύ το τραύμα, αλλά είχα φοβερούς πονοκεφάλους, μήνες ολόκληρους δεν μπορούσα ούτε να κοιμηθώ. Οι γιατροί με είχαν γεμίσει παυσίπονα και μου είχαν διαλύσει το στομάχι, επιπλέον μου έλεγαν ότι για χρόνια με κάθε αλλαγή καιρού θα υποφέρω.
Τον Γενάρη του 2008 πονώντας δυνατά πάω στο Άγιο Όρος.
Είχα μια πατρική- πνευματική σχέση με τον Μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.
Γέροντα του λέω πονάω πολύ, υποφέρω.
" Τί κρατάς στα χέρια σου;" με ρωτά. " Έναν σκούφο" του απαντώ.
Ήταν ένας απλός πλεκτός, μαύρος σκούφος από αυτούς που συνήθως φοράμε όλοι όταν πάμε χειμώνα στο Άγιο Όρος, τον οποίον από σεβασμό μπροστά του τον έβγαλα.
" Δώστον μου" μου λέει. Τον παίρνει στα χέρια του, τον ευλογεί και τον σταυρώνει "Εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος".
Μου παραγγέλνει να τον φορώ μέρα- νύχτα, μέχρι να σταματήσει ο πόνος. Μόνο στην Εκκλησία να τον βγάζω. Την τρίτη ημέρα ένοιωθα να ελαττώνεται ο πόνος, την τέταρτη ξύπνησα και δεν πονούσα καθόλου και ούτε ξαναπόνεσα ποτέ μου με καμιά αλλαγή του καιρού.

   Τί ήταν λοιπόν αυτό που έκανε την διαφορά; ο σκούφος (η ύλη) ήταν κάτι που και πριν φορούσα και πονούσα.
   Η διαφορά αγαπητοί μου είναι ότι πάνω σε αυτόν ονομάστηκε, επικλήθηκε και τέθηκε, το Όνομα και η Δύναμη του Αγίου Τριαδικού και Μόνου Αληθινού Θεού.
Η Εξουσία που έχει η Αληθινή Εκκλησία του Θεού, η οποία αντλεί και ενεργεί θείες δυνάμεις από Αυτό το Θαυμαστό Όνομα, που με τον Λόγο Του μόνο, δημιούργησε και συντηρεί τον ορατό και τον αόρατο κόσμο.
   Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τί πνευματική- πυρηνική βόμβα έχουμε στην κατοχή μας και ρίχνουμε Αυτό το Άγιο Όνομα τόσο χαμηλά, υβρίζοντας το μάλιστα.
   Ο Ίδιος ο Χριστός, πριν ακόμη σταυρωθεί, έστελνε τους μαθητές Του, να θεραπεύσουν ασθενείς αλείφοντας αυτούς με Έλαιον στο Όνομα Του και θεραπευόταν. Από αυτό το γεγονός έχει την αρχή του το Ευχέλαιο. Μια ύλη, το λάδι στο οποίο έχει ονομαστεί το Άγιο Όνομα του Θεού μπορεί να θεραπεύσει.
Με την Χάρη του Θεού θα γιορτάσουμε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αρχαίες γιορτές του Χριστιανισμού, τα Άγια Θεοφάνια.
    Η δημόσια εμφάνιση και η Βάπτιση του Μεσσία, η φανέρωση του Μέγα Μυστηρίου της Αγίας Τριάδος και η αρχή του τέλους για τον Αρχέκακο Όφι. Από αυτή την ημέρα ξεκινάει ο μεγάλος αγώνας του Θεανθρώπου μαζί του και κυριολεκτικά δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαρί μέχρι τον Σταυρό και την Ανάσταση όπου του συντρίβει το κεφάλι και φεύγοντας για τους ουρανούς δίνει αυτή την Εξουσία στην Εκκλησία Του, να ενεργεί και να εξουσιάζει ορατά και αόρατα " Εν τω Ονόματί Μου".
    Με αυτή την εξουσία και με την επίκληση της φανερωθείσας Αγίας Τριάδος, η Εκκλησία αγιάζει τα ύδατα. Το νερό που εμείς πάμε στην Εκκλησία, δεν είναι το ίδιο με αυτό που θα πάρουμε πάλι. Έχει λάβει κάποια " Αγία Δύναμη και Μεταβολή".
   Όποιος θέλει ας κρατήσει από αυτό και δέκα και είκοσι χρόνια και όταν θα το πιεί τότε, θα νομίζει ότι μόλις έτρεξε από την βρύση.
Οι χημικοί λένε ότι αλλάζει και τελειοποιείται εντυπωσιακά η δομή του κρυστάλλου του.
     Εμείς λέμε ότι η Εξουσία του Θείου Ονόματος μεταβάλλει τα πάντα. Ο σχεδόν σύγχρονός μας και αναγνωρισμένος διεθνώς ως μέγας της Ιατρικής επιστήμης Άγιος Λουκάς ο Ιατρός (Επίσκοπος Κριμαίας και Συμφερούπολης) είπε " Ως Ιατρός σας συμβουλεύω και όχι ως παπάς, πίνετε όσο πιό συχνά μπορείτε από το νερό του Αγιασμού. Δεν είναι μόνο για την υγεία του σώματος, αλλά πρωτίστως της ψυχής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: