ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Είναι κάτι που το ακούμε πολύ συχνά: Είναι δυνατόν παρθένα να γεννήσει;



Είναι κάτι που το ακούμε πολύ συχνά: Είναι δυνατόν παρθένα να γεννήσει; Πως το πιστεύετε κάτι τέτοιο εσείς οι Χριστιανοί;

Μα εμείς οι Χριστιανοί είμαστε αυτοί που κατ'εξοχήν δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Αν το πιστεύαμε δεν θα θεωρούσαμε την γέννηση του Χριστού θαύμα, δεν θα πιστεύαμε πως η μητέρα του είναι Θεοτόκος και ούτε θα πιστεύαμε ότι ο Χριστός είναι ο Θεός ο ίδιος, ο δημιουργός του σύμπαντος κόσμου, που έλαβε σάρκα και οστά για να'ρθεί να μας μιλήσει απ'ευθείας στο επίπεδο των κτιστών και με δικά μας λόγια.

Ειπωμένο αλλιώς: Είναι, ακριβώς, το ότι ξέρουμε πολύ καλά το ότι παρθένα είναι αδύνατον να γεννήσει που μας κάνει να πιστεύουμε στο ότι πρόκειται για κάτι μοναδικό, για κάτι που μόνο ο Θεός μεσ'την παντοδυναμία του μπορεί να καταστήσει εφικτό. 
Αν το να γεννούν οι παρθένες ήταν κάτι κοινότυπο δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για να πιστέψουμε πως στην περίπτωση του Χριστιανικού αφηγήματος επισημαίνεται κάτι το όλως έκτακτο.

 Βέβαια, το αν το αφήγημα αληθεύει ή όχι δεν είναι διαπιστώσιμο δια των μέσων της διανοίας μόνο. Είναι να'χει την ανάλογη κάθαρση κανείς για να τύχει και Άνωθεν αποκαλύψεως για να βεβαιωθεί. Αλλά το αφήγημα δεν έχει τίποτα το αντιφατικό και παράλογο εντός του. Αφού με την παρθενογένεση υπογραμμίζει ακριβώς το θαυμαστό και μοναδικό του γεγονότος. Είναι ένα αφήγημα με πλήρη λογική συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: