ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΡΑΛΛΗ!


 
  Μας διηγήθηκε η αξιολάτρευτη Βασιλική Ράλλη (ΕΔΩ)το τι συνέβη, μόλις η ψυχή του συζύγου της Αγγέλου, εξήλθε του σώματός του.[Ο 'Αγγελος Ράλλης υπήρξε το σκεύος εκλογής του Κυρίου που πρωτοστάτησε στην ιερά υπόθεση περί των νεοφανών Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης,στις Καρυές Θερμής Λέσβου].

 Μας ανέφερε λοιπόν, πως ο μακαριστός σύζυγός της κοιμήθηκε στη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,αφού έψαλλε και κοινώνησε των αχράντων Μυστηρίων,και τις επόμενες ώρες μέσα στον ύπνο του, η μακαρία ψυχή του πέταξε αθόρυβα προς τον Ουράνιο Πατέρα!
  Μετά από ολίγες ημέρες παρουσιάστηκε στη Βασιλική η ψυχή του, και της είπε πως μόλις την ώρα του θανάτου του,αυτή εξήλθε του σώματός του,αισθάνθηκε κάποιο τρόμο(παρουσία πονηρών πνευμάτων;).Στη συνέχεια όμως,οδηγήθηκε ενώπιον του Βήματος του Χριστού! Εκεί εμφανίστηκε ο Μεγαλομάρτυς Ραφαήλ,προφανώς για να μεσιτεύσει υπέρ της εκ δεξιών του Κριτού κατατάξεως της ψυχής του!
 Η Βασιλική τότε τον ρώτησε:
-Και τι είπε Άγγελε ο άγιος Ραφαήλ στο Χριστό για σένα;" 
Και έλαβε την απάντηση: 
-Τι θες να πει Βασιλική ο πατέρας στον Κύριο,για το παιδί του;..(προφανώς τα καλύτερα). 

Στη συνέχεια, άρχισαν να εμφανίζονται στο φοβερό Βήμα γνωστές του ψυχές κεκοιμημένων,στις οποίες ο 'Αγγελος ως ψάλτης είχε ψάλλει στα μνημόσυνά τους, αφιλοκερδώς,και αυτές οι ψυχές συνηγορούσαν τώρα στον Δίκαιο Κριτή, υπέρ σωτηρίας της ψυχής του πνευματικού ευεργέτη τους,επί της γης!..

  'Ετσι, τελείωσε τη συγκλονιστική διήγησή της η πολυαγαπημένη μας Βασιλική, η δικαία ψυχή του συζύγου της κατετάγη,όπως ο ίδιος της αποκάλυψε στο όραμα: "ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΥΜΝΩΔΩΝ ΕΝ ΤΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩ"!

 Επίσης μας διηγήθηκε,πως όταν ο σύζυγός της ήταν ακόμη στη ζωή αυτή,έλεγε κάποιες φορές: "Αν με στεναχωρήσει η Βασιλική σε κάτι, βεβαίως και θα την συγχωρήσω,αλλά δεν θα της φιλήσω το χέρι κιόλας!..." 
Οπότε μερικά έτη από την κοίμησή του,ονειρεύθηκε η ίδια, την ψυχή του να κατέρχεται, με τη συνοδεία μιας άλλης, γνωστής σε αυτήν ψυχής, και βλέπει έκπληκτη να της φιλά το χέρι! Ο πνευματικός της από το 'Αγιον 'Ορος της εξήγησε, πως με αυτό τον τρόπο, η ψυχή του συζύγου της Αγγέλου,ως έχουσα παρρησία στον Κύριο, διόρθωσε εμπράκτως τα εσφαλμένα-κατά πνευματική ακρίβεια- εκείνα λόγια που είχε πεί,όταν ήταν εν ζωή!(σπάνιο,αλλά γίνεται όταν θέλει ο Θεός!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: