ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

3 Αυγούστου μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Σάββας Αχίλλεως.


Εκοιμήθη Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 σε νοσοκομείο του Πύργου όπου και νοσηλευόταν...Αιωνία η μνήμη!

Ο Μητροπολίτης Μόρφου, έχοντας σε μεγάλη υπόληψη τον π. Σάββα Αχιλλέως και θεωρώντας τον Άγιο και μάλιστα “Δαιμονοδιώκτη” και επειδή καταγόταν από την Κύπρο, ζήτησε να φέρει στην μεγαλόνησο και την Μητρόπολή του κάτι από τα προσωπικά του ιερά αντικείμενα, όπως ένα πετραχήλι και τον σκούφο του! Θυμίζουμε εδώ ότι – όπως περιγράφεται στις Πράξεις των Αποστόλων (19,11-12) – ακόμη και ένα μανδήλι ή ζωνάρι από το σώμα του Αγίου Αποστόλου Παύλου θεράπευε θαυματουργικά τους ασθενείς και εκδίωκε τα πονηρά πνεύματα!

Για την αποστολή στην Κύπρο όμως του σκούφου, που καθοδόν μάλιστα μυρόβλυσε, μια κοπέλα από την Αθήνα προέβαλε αντιρρήσεις, θέλοντας να παραμείνει εκεί. Tότε της εμφανίζεται ο μακαριστός π. Σάββας και της λέει, όπως διηγείται ο Μόρφου:

“Άκουσε παιδί μου. Έτσι έπρεπε να κάνει. Διότι όλοι οι νέοι Άγιοι του 20ου αιώνα είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός! Και η Κύπρος είναι στην πρώτη γραμμή! Και δεν μπορώ εγώ ο Κύπριος να απουσιάζω! Γι΄ αυτό έστειλα στον Δεσπότη και το σκουφί. Για να έχουν αυτοί και μίαν υλική παρηγορίαν και προστασίαν. Για εσάς, εδώ στην Ελλάδα, άφησα το λείψανό μου! Θα βρείτε πολύ βοήθεια από αυτό! Αλλά τώρα πρέπει να μεταφερθούμε όλοι οι σύγχρονοι Άγιοι στην πρώτη γραμμή της Κύπρου”!

Την ευχή και την ευλογία του να έχουμε και τις πρεσβείες του στον Κύριο μας για την σωτηρία της ψυχής μας. Αμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: