ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Ήρθε η εποχή που γίνεται λόγος για την ‘’ρετσινιά’’ της Μεταλαβιάς…



Ήρθε η εποχή που γίνεται λόγος για την ‘’ρετσινιά’’ της Μεταλαβιάς,που ο εκκλησιασμός αμαυρώνει το ιστορικό σου και καταγράφεται στο ποινικό μητρώο της γειτονιάς….
 Που κι αν ακόμα θεραπευτείς,επειδή τόλμησες να ασθενήσεις,αυτό δεν έχει σημασία για τους αιμοδιψείς θεατέςτου ‘’Κολοσσαίου’’ της λογικής….
«Ζυγίστηκες, μετρήθηκες και βρέθηκες λειψός»….
Μην απορείς γιατί ο άλλος αλλάζει πεζοδρόμιο σαν σε αντικρίσει από μακριά….
Είσαι ένοχος γιατί είσαι φορέας του Υιού του Θεού,και γι΄ αυτό είσαι τόσο επικίνδυνος…..
Ο Θεός να μας δίνει δύναμη και φωτισμό...

2 σχόλια:

Α.Τ.ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο τώρα. Ακόμα και άνθρωποι που έλεγαν ότι είναι της Εκκλησίας «σκανδαλίζονταν» με όσους κοινωνούσαν τακτικότερα απ' ότι οι ίδιοι. Πιστεύω ότι είναι λίγοι αυτοί που μεταλάμβαναν κάθε εβδομάδα ή κάθε δύο εβδομάδες (όπως ορίζει ο Πνευματικός) και δεν άκουσαν την ατάκα: «Η θεία Κοινωνία δεν είναι σούπα». Αυτό, μόλις 2-3 δεκαετίες πριν.
Τότε ήταν η πρόφαση της ιερότητας, τώρα είναι η πρόφαση της ανιερότητας.
Κάπου στις αρχές της χιλιετίας ήμουν Νεοκόρος. έρχεται στον Ναό μία που είχε γνωριμία με τον Πάτερ. Στο μωρό της φορούσε ματόχαντρο. Την ρώτησε ο Πάτερ γιατί ματόχαντρο μαι όχι Σταυρό και αποκρίθηκε: «Δεν είναι σωστό ο Σταυρός να μπει δίπλα στο ματόχαντρο.»
Την ίδια εποχή τηλεφωνεί κάποιος σε έναν φίλο μου και του λέει: «Μόλις έφυγε ο παπάς Κάναμε Αγιασμό στο μαγαζί που μόλις ανοίξαμε. Για να ήμαστε σίγουροι, να σφάξουμε και έναν κόκορα;» Πάλι καλά που δεν είπε: «Έλα παπά να σφάξεις τον κόκορα.»

Ανώνυμος είπε...

Αχ,να εύχεσαι, πάτερ μου, με αυτήν την ενοχή να φύγω..