ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Το 2021 θα το θυμάμαι, για τα μαθήματα του



Το 2021 θα το θυμάμαι, για τα μαθήματα του:
1. Περπατάς έξω; Έχει ήλιο, αέρα, βροχή; Οδηγείς και ακούς μουσική; Να χαίρεσαι κάθε στιγμή. Είναι δώρο Θεού. Η επόμενη στιγμή δεν ξέρεις πώς θα είναι, σε τί κατάσταση θα σε φέρει και πώς θα αλλάξει τη ζωή σου.
2. Η αγάπη και η φροντίδα είναι μεγάλα ιατρικα. Δυστυχώς δεν γίνεται να συνταγογραφηθούν.
3. Το δωμάτιο ενός νοσοκομείου είναι Πανεπιστήμιο. Η ύλη της ασθενείας, δικής σου ή αγαπημένων, μάθημα ζωής. Βλέπεις τις συμπεριφορές των ανθρώπων (ασθενών, νοσοκόμων, ιατρών, επισκεπτών, τρίτων, του εαυτού σου) και σπουδάζεις τον άνθρωπο.
4. Τις στιγμές του κινδύνου (της μοναξιάς και αβεβαιότητας που ενέχει) τις νιώθεις σαν να έχει μια μεγάλη πληγή που αιμορραγεί το στομάχι σου. Εκείνες ακριβώς τις στιγμές αφήνεσαι στα χέρια του Θεού και λες "και αυτό θα περάσει". Με οποιονδήποτε τρόπο, πάντως, ναι, κάποτε θα περάσει.
5. "Έχει ο Θεός". Μεγάλη κουβέντα που έλεγαν οι παλιότεροι. Και στα πιο δύσκολα σε εκπλήσσει με τα θαύματα Του, αλλά και με τη δύναμη που σου δίνει.
6. Κάποια πολύ αρνητικά γεγονότα μπορεί να είναι συγκεκαλυμμένες ευλογίες. Να προλαμβάνουν και να προστατεύουν από χειρότερα. Γι'αυτό οι δυσκολίες χρειάζονται ελπίδα και πίστη, γιατί μετά από καιρό αντιλαμβάνεσαι το δώρο που σου ήλθε με πικρό τρόπο.
7. Οι δικοί μας που έχουν φύγει ψηλά μας ακούνε και βοηθάνε. Η αγάπη που είχαμε μαζί τους δεν χάθηκε. Απλά πονάει η απώλεια (για πάντα).
8. Όσοι μας αγαπάνε είναι δίπλα μας και το δείχνουν και στα χαρούμενα και στα δυσάρεστα. Όσοι "λείπουν", είναι γιατί δεν θέλουν να έχουν ουσιαστική θέση στη ζωή μας. Στο καλό. Δεν έχουν όντως ουσιαστική θέση στη ζωή μας. Μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις πως οι περισσότεροι των ανθρώπων γύρω και "κοντά σου" είναι "γνωριμίες" και ως τέτοιες πρέπει και εσύ να τους συμπεριφέρεσαι.
9. Υπάρχουν πολύ καλοί άνθρωποι. Μικροί άγγελοι που γίνονται χέρι Θεού και βοηθούν. Να τους εκτιμάς όπως πρέπει.
10. Υπάρχουν πολύ κακοί άνθρωποι. Ο Θεός να σε φυλάει μή βγουν στον δρόμο σου. Αν βγουν όμως πρέπει να τους αντιμετωπίσεις.
11. "Φαγητό, ύπνος, άσκηση": η τριάδα της υγείας (όπως μου είπε και ένας φυσιοθεραπευτής). Θα προσθέσω: ελπίδα και προσευχή.
12. Ο "Ηρακλής Πουαρό" είναι κλασσική αξία. Άμεση χαλάρωση, όταν τη χρειάζεσαι και στα πιο δύσκολα. Το ίδιο και το ντους. Μεγάλο δώρο το νερό...
13. Οι άνθρωποι δεν έχουν αλλάξει καθόλου από το παρελθόν. Διάβαζε ιστορία για να καταλάβεις τί συμβαίνει τώρα και τί θα συμβεί αύριο γύρω σου.
14. Η ελευθερία είναι χαρακτηριστικό του Ανθρώπου. Τα ανθρωπάκια δεν την κατανοούν, την εχθρεύονται όπου τη δουν κιόλας γιατί αποκαλύπτει το "ανάστημα" τους. Η όλη ιστορία είναι ένας πόλεμος για την ελευθερία, για να επικρατήσει ο Άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρωπάκια. Χάνονται ενίοτε μάχες, αλλά όχι και ο πόλεμος.
15. Τα είδα όλα γραμμένα σε έναν τοίχο. Να έχεις λοιπόν "σκέψη από δροσιά και μια καρδιά από λαύρα!"

πηγή

1 σχόλιο:

elysiannooks είπε...

Μεγάλη κουβέντα το νο 14 ... όπως και όλο το άρθρο... καλή , αγωνιστική χρονιά ...