ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

«Δός μοι, υἱέ, σήν καρδίαν»



Ο Κύριος ενδιαφέρεται για την καρδιά. Δεν τον νοιάζει η εξωτερική μας εμφάνιση, αν δηλαδή εξωτερικά δείχνουμε "αγαθοί" και "ευλαβείς". Αυτό άλλωστε κάνανε και οι Φαρισαίοι.
 Εξωτερικά δείχνανε θεοσεβείς αλλά εσωτερικά ήταν υποκριτές! Όπως ο Ιησούς Χριστός χαρακτηριστικά τους είπε:
Κατά Λουκά 16:15
"Και είπε προς αυτούς, Σεις είστε οι δικαιόνοντες εαυτούς ενώπιον των ανθρώπων. Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΑΣ"
Ο Θεός γνωρίζει τις καρδιές όλων μας, και η προς Κορινθίους Α 4:5 κάνει καθαρό ότι θα έρθει η μέρα που ο Κύριος "θα φέρει στο φως τα κρυφά του σκότους, και θα φανερώσει τις ΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΩΝ. και τότε ο έπαινος θα γίνει στον καθένα από τον Θεό".
 Σε αντίθεση με τον άνθρωπο που νοιάζεται για το έξω, ο Θεός νοιάζεται για το μέσα, για την καρδιά. Γι’ αυτό και στις Παροιμίες 23:26 μας καλεί:
"ΓΙΕ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΟΥ."

  Πολλοί είναι διατεθειμένοι να κάνουν διάφορα πράγματα στο όνομα του Θεού. Εντούτοις αυτό που εκείνος θέλει να του δώσουμε είναι απλά, ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. Δεν θέλει πρώτα τον καρπό, τις πράξεις μας, αλλά το δέντρο που κάνει τον καρπό. Αν το δέντρο, η καρδιά μας είναι δοσμένη σ’ Αυτόν τότε και ο καρπός, οι πράξεις μας, θα είναι ανάλογες του δέντρου γιατί θα προέρχονται από μια καρδιά που είναι δοσμένη σ’ Αυτόν και κατευθύνεται απ’ Αυτόν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο έχει ύφος προτεσταντικό• που σημαίνει ψέμα, θανατηφόρο δηλητήριο κρυμμένο πίσω από εδάφια της Αγίας Γραφής με συνοδεία γλυκανάλατα λόγια.

Η καρδιά μας όντως δίνεται στον Θεό όταν η ζωή μας αρχίζει να γίνεται μαρτυρική και συνάμα την χάνουμε• για να την κερδίσουμε μαζί Του!

Ιωάννης Κ.