ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

"Σμύρνη μου αγαπημένη"




  Καλημέρα σε όλο τον Μικρασιατικό κόσμο και όχι μόνο. Εχθές παρακολουθήσαμε την ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" και όπως σε κάθε ταινία που αφορά την Μικρά Ασια, την είδαμε με αυστηρά κριτήρια.
Αυτές τις ταινίες που αφορούν την αγαπημένη μας πατρίδα ή πρέπει να τις στηρίζεις με την παρουσία σου ή να τις τιμωρείς με την απουσία σου. Ξεκινάμε λοιπόν.
 Η ταινία από γραφικά, φωτογραφια, σκηνικά κτλ είναι μια πολύ προσεγμένη και σοβαρή δουλειά. Λαογραφικά άψογη. Από κοστούμια, ντοπιολαλιά και "συνήθειες".Η μουσική καταπληκτική.
 Αγγίζει ιστορικά γεγονότα που ποτέ, κανένας παραγωγός, κανένας σεναριογράφος δεν τόλμησε να αγγίξει.
  Η παρουσία του Χόρτον, του Τζένινγκς, η άρνηση των "συμμάχων να σώσουν ανθρώπους, τα Αμελέ Ταμπουρού, η αιχμαλωσία που ακόμα" ψάχνουμε" τους δικούς μας και κυρίως το μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστομου Μητροπολίτη Σμύρνης, είναι γεγονότα που πρέπει να διδάξουν τον θεατή. Λέμε τη λέξη διδάξουν, διότι η ταινία αναφέρει πράγματα που δυστυχώς δεν τα έχει διδαχθεί στα σχολεία ο λαός μας. Η κυρία Ντενίση σεβάστηκε την Μικρά Ασία σε αυτή την ταινία. Όχι μόνο τη Σμύρνη. Η ταινία ξεκινάει όπως πρέπει και τελειώνει όπως πρέπει.
 Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πράγματα; Ναι. Αλλά είναι ταινία.... Έχει συγκεκριμένο χρόνο και η ιστορία αυτή θέλει 100 ζωές. Θα. Αφαιρούσαμε πράγματα ;Όχι. Συνοψίζει την ουσία.
Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!
Προτείνουμε να πάει να τη δει όλος ο κόσμος.
ΥΓ 1 Θα θέλαμε να κάνουμε μια παράκληση στην Εκκλησία της Ελλάδος. Πρέπει να κοιτάξετε βαθύτερα το θέμα του Αγίου Χρυσοστομου Σμύρνης στο θέμα της Μνήμης. Ακόμα στην Αθήνα δεν υπάρχει Ιερός Ναός αφιερωμένος σε αυτόν τον Άγιο και Ήρωα της Μικράς Ασίας.
ΥΓ2 Δεν βάζει ίσα και όμοια το μεταναστευτικο θέμα των ημερών μας με την προσφυγιά. Το νόημα και το αίσθημα είναι για βαθύτερη σκέψη. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: